Zlate LEGO Harry Potter zbirateljske minifigure

6 zlatih LEGO minifigur ob 20. obletnici teme LEGO Harry Potter. (Harry Potter, Hermiona Granger, Ron Weasley, Mrlakenstein, Robaus Raws in profesor Smottan

Letos ima tema LEGO Harry Potter že 20. obletnico. Spletišče Brickset poroča, da bo TLG v ta namen izdal ekskluzivne zbirateljske minifigure. Novico so prvi objavili na uradnem Harry Potter Instagram profilu Wizarding World.

Koga bodo pozlatili?

Letošnjim Harry Potter kompletom bodo dodali 6 zlatih minifigur. Te zanima kateri liki bodo to?

  • Harry Potter
  • Mrlakenstein
  • Ron Weasley
  • Robaus Raws
  • Herminona Granger
  • Profesor Smottan

Glede na fotografijo in izbor likov (profesor Smottan), gre za prvi del Harry Potterja – Kamen modrosti. Vseh šest minifigur ima v roki tudi zlato čarovniško palico in stojijo na zlatem podstavku, ki je pri minifigurah po navadi črn.

Zlate Harry Potter minifigure niti niso takšno presenečenje, saj je LEGO že letos dodal zlato figuro mojstra Wuja v komplet LEGO 71741 Ninjago Mestni vrtovi. LEGO Ninjago letos namreč praznuje 10. obletnico.

Zlate minifigure nimajo igralne vrednosti, so pa lahko odlični zbirateljski kosi in na to LEGO nedvomno cilja. Tudi izbor je temu primeren. Pogrešam namreč profesorja Albusa Dumbeldora in ne bom čisto nič presenečen, če bo letos dodan h kakšnemu velikemu jubilejnemu Harry Potter kompletu.

Komaj čakam, da LEGO pokaže tudi komplete, ki nam jih je pripravil za ta jubilej. Boš zbral vseh 6 zlatih minifigur? Napiši spodaj v komentarje kaj si misliš o njih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja