Zakaj je LEGO 40516 Everyone is Awesome zares awesome?!

LEGO 40516 Everyone is Awesome minifigure stojijo v vrsti pred mavrično steno

LEGO je s prihajajočim setom 40516 Everyone is Awesome pokazal, zakaj še vedno ostaja najboljši proizvajalec igrač. Med ljudmi še vedno vzbuja zaupanje, saj se uvršča med najbolj zaupanja vredna podjetja na celem svetu. V preteklih letih je LEGO pokazal, da podpira skrb za okolje z uporabo biorazgradljive plastike, iz katere so narejene kocke. Kmalu bodo zamenjali plastične vrečice, v katerih so kocke, s papirnatimi. S setom 21312 Women of NASA so promovirali pomembno vlogo žensk v naši znanosti in družbi. Kako v podjetju LEGO cenijo rabo obnovljih virov pa s 10268 Vetrna turbina Vestas.

Everybody is awesome!

LEGO 40516 Everyone is Awesome minifigure hodijo v vrsti

1. junija bo na police prišel prav poseben set, ki poleg spodbujanja kreativnosti in igranja (osnovni vrednoti podjetja) tudi ozavešča. LEGO s tem setom želi pokazati, da smo vsi enakopravni in nikogar ne izključujejo. Da povezujejo in spoštujejo vsakogar oz. kot je najbolje povedal avtor seta 40516, podpredsednik Matthew Ashton, da spoštujejo vsakogar ne glede na to kako se počuti in koga ljubi.

“I wanted to create a model that symbolises inclusivity and celebrates everyone, no matter how they identify or who they love.”

Matthew Ashton
Matthew Ashton, avtor LEGO 40516 Everyone is Awesome

Set Everyone is Awesome bo prodajni hit zaradi svoje barvitosti in posebnih monokromatskih minifigurc – monofigov kot tudi zaradi sporočila, ki ga nosi. Da smo vsi enakopravni ne glede na barvo kože, spol ali spolno usmerjenost. Set bo tudi zaradi svoje živopisanosti lep razstavni model na mnogih policah po domovih (upam, da tudi moji).

LEGO 40516 Everyone is Awesome!

Številka: 40516
Naziv: Everyone is Awesome
Število kock: 346
Število minifigur: 11
Cena: 39,99 €
Pričetek prodaje: 1. junij 2021

Mavrica ponazarja barve LBGTIQA+ skupnosti. Poleg osnovnih 6 barv so bile v zadnjem času dodane še druge, ki predstavljajo druge zapostavljene člane naše družbe (transseksualce in istospolne člane različnih barv kože). Minifigure oz. v tem primeru monofigure so brez potiskov in tako tudi nevtralnega spola. Med ljubitelji kock imajo takšne figure posebno mesto in vrednost, saj so nekaj posebnega in z njimi lahko ustvarjajo razne ‘abstraktne’ kreacije. Popularnost prihajajočega seta se vidi tudi že v raznih kreacijah, ki so nastale takoj, ko je novica prišla na dan.

Monofigure Habitats: The Whole Stack

Kot zanimivost naj povem, da je naslov seta zelo posrečen, saj se navezuje na pesem Everything is Awesome iz filma The LEGO Movie. Zapeli sta ga kanadski pevki Tegan in Sara, obe aktivni članici LGBTIQA+ skupnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja