Tie-Fighter

Mini model LEGO Tie Fighterja iz Adventnega koledarja za leto 2020

Miklavž je letos prišel s TIE-Fighterjem. Ali pa ga je samo pozabil. TIE-Fighterji so zelo priljubljeno plovilo temne strani in tudi AFOL-ov, zato redno prihajajo nove različice. To kar je bilo v okencu je v bistvu TIE Dagger oz. Sith TIE-Fighter, ki se od ‘navadnega’ na prvi pogled razlikuje po obliki stranskih sončnih celic. Sith TIE-Fighter ima trikotne in obrobljene z rdečo. Pojavili so se v zadnjem filmu Skywalkerjeva vrnitev po naročilu velikega imperatorja Palpatina – zato tudi rdeča barva.

Tie Fighter ima spredaj transparentno okroglo ploiščico, zadaj pa rdečo prosojno ploščico. Ob pravi svetlobi in kotu gledanja, dobiš občutek, da je modelček v obratovanju - takrat je notranjost rdeča. Zelo posrečeno!
Tie Fighter ima spredaj transparentno okroglo ploiščico, zadaj pa rdečo prosojno ploščico. Ob pravi svetlobi in kotu gledanja, dobiš občutek, da je modelček v obratovanju – takrat je notranjost rdeča. Zelo posrečeno!

Zelo posrečena izvedba mikro Sith TIE-Fighterja zmoti mogoče le odsotnost rdeče obrobe na stranskih panelih, ki pa je za ta model pomembna. Posrečena se mi zdi uporaba tudi SNOT-a s 4 čepki, saj se skozi sprednje ‘okence’ vidi zadnja rdeča platka. S tem so oblikovalci dosegli efekt kot, da mašina res deluje.

Težko bi s tako malo koščki naredil boljši mikro model.

Verzija z dvojnimi rdečimi paneli iz 20 koščkov. Narejeno v programu Stud.io – če želiš 3D model, mi piši in ti pošljem Studio file.

Na hitro narejena verzija z dvojnimi rdečimi paneli, a že z 20 koščki – če ga želiš narediti, najbrž ne bo problem. V primeru težav, pa mi piši in ti pošljem Studio file.

Me pa zelo zanima kaj bi v mikro merilu naredili kakšen Star Wars master, ki tole bere 😉

Kljub odsotnosti rdeče na panelih, mi je model zelo všeč!

Si poizkusil narediti svojega? Pokaži nam ga.

Na forumu kocke.si je padla ideja, da bi lahko uporabil rdeči elastiki. Elastike LEGO uporablja, zato se zdi ideja popolnoma legitimna. Takole zgleda model z elastikami. Ni slabo! Kaj meniš?

TIE-Fighter z rdečo elastiko. Odlična rešitev, hvala za namig uporabnik @Werther

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja