Sestavljamo: LEGO 76385 Utrinek z Bradavičarke: Uroki

LEGO 76385 Utrinek z Bradavičarke: Uroki Zaprta knjiga pred njo Cho, Harry Potter in profesor Colibri

Na novega leta dan leta 2021 so na police prišli štirje, na prvi pogled zelo podobni seti Harry Potter v obliki knjig. Gre za miniature, imenovane Utrinki z Bradavičarke, ki so novost v temi Harry Potter. Seveda ne gre za prave knjige, temveč imamo opravka s čarovnijo in LEGO kockami. Odprte knjige se čudežno spremenijo v učilnice z učiteljem in dvema učencema. Učne ure, ki jih boš obiskoval z novimi seti LEGO Utrinek z Bradavičarke, so: Razred preobrazbe, Čarobni napoji, Rastlinoslovje in Uroki. 

Wingardium Leviosa!

Cho s palčko skuša dvigniti pero z urokom Wingardium Leviosa

V učilnici LEGO 76385 Utrinek z Bradavičarke: Uroki, se pri profesorju Colibriju učenci učijo vihteti čarobno palico in pravilno izgovarjati uroke. Urok o lebdenju je brez dvoma najbolj znan. Se še spomniš, kako se pravilno izgovori? Khm, jaz vedno oklevam, ali je Wingardium Leviósa ali morda Wingardium Leviosá? Naj te ne skrbi, če tudi ti ne veš, s setom Utrinek z Bradavičarke: Uroki lahko namreč vedno znova poskušaš in z vsemi sestavinami utrjuješ svoje znanje.

LEGO 76385 Utrinek z Bradavičarke: Uroki

9+
Število kock: 256
Število minifigur: 3
Cena: 31,99 € (0,12 €/kocko)

LEGO 76385 Utrinek z Bradavičarke: Uroki Odprta knjiga razstavljena učilnica za uroke s klopmi in katedrom

Preden poprimeš za čarobno palico in začneš vaditi s peresom po navodilih profesorja Colibrija, boš moral set najprej še sestaviti. Kot je za LEGO kocke v navadi, ne gre za težko opravilo. LEGO 76385 Utrinek z Bradavičarke: Uroki, kljub oznaki 9+, ni zahteven. Sestaviš ga v pol ure. Največ težav bo spet predstavljalo lepljenje nalepk.

Vsaka knjiga ima posebne platnice, narejene iz dveh plošč velikosti 10 x 15 čepkov, na katerih je stiskan grb Bradavičarke. Zaprta knjiga z modrimi platnicami z znakom za urok lebdenja (paličica in pero) deluje presenetljivo dobro. Odprta knjiga pa je nekaj popolnoma drugega. Na notranji strani platnic so domiselno pritrjeni: kamin, knjižna omara in oglas za Drznvraan. V knjigi se skrivajo še elementi, ki jih lahko po želji razporejaš po učilnici. To sta dve klopi in mizi za učence, kateder profesorja Colibrija, steklena omarica s ključem in kelihom ter skrinja. Vsi elementi se domiselno vključijo in zložijo v notranje platnice tako, da se knjiga brez težav zapre.

V setu so še 3 minifigure: profesor Colibri, Harry Potter in Cho Chang. Vsi trije imajo male negibljive noge in skrbno potiskan trup. Cho ima zelo lepe prilegajoče se črne lase, narejene iz mehke plastike. Bela brada profesorja Colibrija je za moj okus prevelika. V filmih ima Colibri zelo močne in košate brke, brada pa ni tako izrazita.

Kaj mi je pri setu LEGO 76385 Utrinek z Bradavičarke: Uroki všeč in kaj ne?

LEGO 76385 Utrinek z Bradavičarke: Uroki Odprta knjiga iz lego kock razstavljena učilnica za uroke

Všeč mi je drugačen, kreativen pristop k ustvarjanju različnih prizorov na Bradavičarki. Vse štiri odprte knjige se lahko med drugim povežejo v okrogel zanimiv igralni set. Zaprte knjige so tudi zanimiv razstavni model na knjižni polici.

Najbolj me motijo nalepke, ki jih je za tako majhen set preveč. Malce nerodno je tudi, da Harry in Cho ne moreta sedeti na klopi. Razumem sicer, da mora profesor ves čas stati na kupu knjig na katedru zato, da ga vidijo in slišijo. A Cho in Harryju tega kljub njuni mladosti res ne bi bilo treba.

Ali je set LEGO 76385 Utrinek z Bradavičarke: Uroki vreden nakupa?

LEGO 76385 Utrinek z Bradavičarke: Uroki je zelo simpatičen set, ki bo razveselil in zaposlil marsikaterega ljubitelja Harryja Potterja. Primeren je tako za velike kot male sestavljavce, saj je simpatičen set z veliko možnostmi igranja. Ne dvomim, da je še zanimivejše, ko imaš vse štiri sete.

Vse štiri knjige skupaj stanejo 128 €, kar ni poceni. Menim, da jih bodo takoj kupili le največji navdušenci in zbiratelji. Vsi drugi bomo počakali na ugodne popuste.

Zdaj ko znaš pravilno izgovoriti urok za lebdenje, ga preizkusi še na kockah. Ti uspe ponovno sestaviti set samo s čarobno palico?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.