Sestavljamo: LEGO 76168 Stotnik Amerika robotski oklep

LEGO 76168 Stotnik Amerika robotski oklep v pozi za napad

Superjunaku Stevu Rogersu bo pri reševanju sveta v veliko pomoč LEGO 76168 Stotnik Amerika robotski oklep. Z njim bo mnogo večji trn v peti vsem zlikovcem. Ali bo lahko z robotskim oklepom uspel dvigniti Mjolnir – slavno Thorovo kladivo, boš moral ugotoviti sam.

LEGO je za superjunaške robotske oklepe izdelal popolnoma novo, bolj kvadratno embalažo. Všeč mi je, da so se odločili za pisano grafično podobo, kot smo jo pri LEGO setih navajeni že vrsto let. Menim, da črne, dolgočasne in resne škatle, ki jih je v trgovinah vedno več, niso ravno posrečena izbira za večino setov, sploh takih z igrivimi, stripovskimi liki .

Na sprednji strani škatle je sredi akcije upodobljen robotski oklep Stotnika Amerike. S svojim prepoznavnim ščitom je pripravljen odbiti napad zlobnih možicev iz vsega vesolja. Zadnja stran škatle ima enak videz kot sprednja, na njej pa si minifigura Steva Rogersa in njegov robotski oklep kažeta hrbta. Oklep ima na hrbtu pritrjen nekajkrat povečan stotnikov ščit, ki je hkrati tudi najbolj markanten element v setu. Oblikovalci so na to stran skrili tudi ‘Easter egg’ iz filma Avengers: Endgame, tj. Stotnikovo slavno zadnjico (America’s ass). Ta podrobnost me je res nasmejala. In to še ni vse, en obraz figurice se mršči, kot se je pogosto Steve v filmu. Bravo LEGO, takšne malenkosti so mi všeč!

Kakšen set je LEGO 76168 Stotnik Amerika robotski oklep?

Glede na velikost embalaže in število kock je vidno, da je set zelo enostaven in namenjen začetnikom. Kljub oznaki 7+ sem dobil občutek, da je bolj namenjen še mlajšim otrokom in predvsem zvestim ljubiteljem Marvelovih superjunakov. Slednji se bodo zagotovo razveselili lepe minifigurice Stotnika Amerike, ki ima zelo lepo potiskano sprednjo in zadnjo stran trupa. Na glavi z dvema obrazoma ima poveznjeno starinsko čelado, v orokavičenih rokah pa lahko drži ščit.

LEGO 76168 Stotnik Amerika robotski oklep veliki ščit mali ščit in manjši ščit

Med vsemi 121 kockami najbolj izstopa Stotnikov ščit, ki je z dimenzijo 9 x 9 čepkov res ogromen. V setu je še manjši ščit, ki ga bo Stotnik uporabljal, ko ne bo upravljal robotskega oklepa. Mali ščit lahko pripneš na gleženj robotskega oklepa, vendar to deluje precej nedomiselno in brez kakršne koli logike. Primernejše mesto bi bilo na prsih oklepa, kamor pa je nameščena okrogla gladka kocka z nalepko vzorca ščita.

Čeprav sestavljen model ni ravno presežek, me ni razočaral. Za moj okus je preveč mršav. Manjka mi več podrobnosti, kar pa bi set podražilo. Hrbet modelčka brez velikega ščita deluje pusto. Za tako oblikovalsko odločitev so se mogoče odločili zato, da je modelček gibljivejši. Če bi imel več podrobnosti, bi verjetno postal manj gibljiv in tudi manj zanimiv za igranje. Priznati moram, da sem se tudi jaz izjemno zabaval s postavljanjem Stotnika Amerike v različne položaje.

LEGO 76168 Stotnik Amerika robotski oklep v različnih pozah kaže sredinec leži na boku stoji na eni nogi

Je LEGO 76168 Stotnik Amerika robotski oklep vreden nakupa?

Mislim, da ne boš razočaran. Za ceno 9,99 € (oz. 8 €/kocko) boš dobil zelo lepo izdelano minifiguro in 121 kock. Končni izdelek nudi veliko možnosti za igranje. Z malce spretnosti in domišljije boš lahko ustvaril robotski oklep še za junaka/figurico po svoji izbiri, na primer Emmeta ali Emmo iz LEGO Friends. To je eden tistih setov, ki si ga lahko otroci s prihranki kupijo sami. Pa še namig – LEGO 76168 Stotnik Amerika robotski oklep je tudi lepo darilo prijatelju, ljubitelju stripov ali superjunakov, s katerim lahko skupaj uprizarjata epske bitke, v katerih vsakič znova rešita svet … ali pa ga pogubita. BUHAHAHAHAHA!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja