Sestavljamo: LEGO 75317 BrickHeadz Mandalorian in Otrok

Mandalorian in Baby Yoda v vozičku na polici. V ozadju knjiga Vojna zvezd.

Ko je leta 2019 Disney+ predstavil serijo Mandalorian, sta glavni junak in njegov mali spremljevalec Otrok oz. Baby Yoda takoj osvojila srca številnih gledalcev. LEGO je takoj ustvaril nekaj setov. Eden od teh je LEGO 75317 Mandalorian in Otrok in je del teme BrickHeadz.

Kaj so Brickheadz?

Brickheadz ali kockoglavci so tema, ki jo je LEGO prvič predstavil leta 2016 na festivalu Comic Con v San Diegu. Uradno so se seti začeli prodajati naslednje leto. Simpatični kockoglavci me sicer zelo spominjajo na zbirateljske figure Funko Pops, vendar si težko predstavljam, kako bi se z njimi igrali otroci. Po pregledu vseh setov BrickHeadz na spletni strani brickset sem v to še bolj prepričan. Modeli se mi zdijo bolj kot ne enaki, o kakršni koli primernosti za igranje ni ne duha ne sluha. Toda seti imajo kljub temu očitno dovolj ljubiteljev, saj LEGO vsako leto različnim govoricam o ukinitvi navkljub ustvari nekaj novih.

LEGO Brickheadz Baby Yoda v belem lebdečem vozičku poleg Mandaloriana.
LEGO Brickheadz Baby Yoda v belem lebdečem vozičku poleg Mandaloriana.

LEGO 75317 Mandalorian in Otrok

Številka seta: 75317
Originalno ime: The Mandalorian & The Child
Število kock: 295
Cena: 21,99 EUR (0,07/kocko)
Leto: 2020

LEGO 75317 Brickheadz Mandalorian in Otrok je dvojni komplet, kot je razvidno iz imena. V klasični kartonasti škatli sta 2 knjižici z navodili za sestavljanje obeh likov. Poleg knjižic vsebuje še 5 vrečk, oštevilčenih z 1 in 2 – enici sta za Otroka, dvojke za Mandaloriana. Sestavljanje se začne z zaobljenim belim lebdečim vozičkom in figurico Baby Yode. BrickHeadz sem sestavljal prvič, zato žal ne vem, katera tehnika gradnje je tipična za to temo in se ponavlja in katera je nova. Moram priznati, da sem ob sestavljanju zelo užival.

LEGO Brickehadz bel voziček, poleg Baby Yoda na koncu Mandalorian

Najprej ciza, potem še Baby Yoda, nazadnje Mandalorian

Voziček z lahkoto prepoznajo vsi, ki so gledali TV serijo. Mogoče je le malo preveč snežno bel, a pri LEGO kockah žal ni na voljo vseh barv. Z rumenimi detajli ob strani me spominja na jajce in točno določen prizor iz prve sezone. Presenečen sem, da sta voziček in Otrok narejena tako, da lahko Otroka odstranimo iz vozička. Set tako pridobi komponento igralnosti. Pri sestavljanju je uporabljena tehnika SNOT, saj so kocke za ta model pripete z vseh strani. Kot zanimivost lahko razkrijem, da imajo vse figurice BrickHeadz v glavi majhno svetlo roza kocko, ki ponazarja možgane.

Baby Yoda je precej enostavnejši od vozička. Zelo sta mi všeč načina izdelave njegove oblekice in njegovih dolgih ušes. Modelček ima za BrickHeadz značilne oči s potiskanimi velikim in malimi kvadratki. Oči naredijo že tako ljubkega Baby Yodo res simpatičnega. Ušesa dodajo modelčku še nekaj igralnosti, saj lahko po želji spreminjamo njihovo smer – obe ušesi sta lahko dvignjeni ali spuščeni ali je dvignjeno in spuščeno le eno uho. S takim mini LEGO “posegom” lahko ustvarimo različne izraze. Yoda je pozoren, strog ali prijazen, pohleven, zmeden … kot v seriji. Vse skupaj zaokrožijo še domiselno narejene ročice.

Figurica Mandaloriana je z začetka prve sezone, ko še ni imel na sebi oklepa iz beskarja. V primerjavi z Baby Yodo ni tako zelo kvadratast in ima nekaj simpatičnih podrobnosti. Namesto oči ima zelo domiselno narejen črn vizir – ob strani pritrjena platka. Z dvema potiskanima platkama je domiselno ustvarjen spodnji del čelade. Mandalorian v roki drži blaster, za pasom ima par granat in na hrbtu oprtano svoje slavno orožje Phase-pulse blaster. Hrbet mu pokriva ne preveč domiselno narejeneno črno ogrinjalo iz kock.

Je to Pot?

LEGO BrickHeadz Baby Yoda in Mandalorian. V ozadju voziček Baby Yode

Baby Yoda in lebdeči voziček se zdita kot ustvarjena za BrickHeadz. Kljub temu da gre za manjši model, je oblikovalcem uspelo zelo lepo posneti lastnosti obeh. Mandalorian je, pričakovano, lepše in podrobneje izdelan. Pohvalno je, da v setu ni niti ene nalepke. To je prva varianta Mandaloriana brez oklepa iz beskarja, zato lahko pričakujemo nov set z Mandalorianom v novem svetlečem oklepu.

Oba modelčka sama zase delujeta izvrstno, ko ju postavimo eden poleg drugega, pa nas zmoti razmerje velikosti. Baby Yoda in voziček sta absolutno prevelika, še zlasti, ko je Otrok v vozičku. Na spletu je moč najti navodila za manjšega Baby Yodo, a voziček kljub temu še vedno ostane odločno prevelik. Moti me tudi, da je Mandova čelada siva in ne svetleča. Verjamem, da bi kromirane kocke podražile set, a sem tudi prepričan, da bi bil veliko popularnejši.

Pravih ljubiteljev Mandaloriana in Star Wars ta dva spodrsljaja najbrž ne bosta odvrnila od nakupa. Mislim, da je tako prav, saj set dejansko ni slab in zelo lepo deluje kot razstavni model. In celo malo se da igrati z njim.

Ana in Anže iz Lunar Bricks sta posnela sestavljanje LEGO 75317 BrickHeadz Mandalorian in Otrok.

Imaš tudi ti doma ta ali kateri drug set iz serije BrickHeadz? Napiši svoje mnenje v komentarje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja