Sestavljamo: Je lahko LEGO City 60249 Cestni pometač hišni ljubljenček?

Cestni pometač iz LEGO kock. Pred njim možiček z metlo in banano.

Za vse, ki imate težave z ogromnimi bananami in kockami, ki ležijo vsepovsod, je LEGO City 60249 Cestni pometač prava rešitev. V poplavi različnih robotskih sesalnikov je pravo presenečenje. Glede na fotografije na embalaži dobiš z nakupom celo dva v enem – cestnega pometača in osebnega cestnega pometača z metlo. Ta poskrbi, da vse konča v priloženem smetarskem košu.

Trajnostni LEGO Cestni pometač

Kartonasta embalaža LEGO set 60249 cestni pometač

LEGO City 60249 Cestni pometač sodi v temo LEGO City. Embalaža je nezgrešljivo LEGO City modra s fotografijami modelčka in nekaj podrobnostmi. V škatli boš našel knjižico z navodili in dve prozorni vrečici. Prevladujoči barvi na modelčku in med kockami sta bela in zelena, kar dokazuje, da gre za sodoben, ekološki set. Zeleno je moderno. Podjetje LEGO je pred časom napovedalo, da bo kot trajnostno naravnano podjetje izdelovalo kocke iz reciklirane plastike. Žal ne vem, ali je pometač že trajnosten. Očitno pa je, da ne onesnažuje okolja in deluje s pomočjo čiste energije.

LEGO City 60249 Cestni pometač

Cestni pometač pred zelenim košem za smeti v katerem je banana

Številka seta: 60249
Originalno ime: Street Sweeper
Število kock: 89
Število minifigur: 1
Cena: 9,99 € (0,11 €/kocko)

Če se sprašuješ, ali je lahko LEGO City 60249 Cestni pometač hišni ljubljenček, naj ti povem, da z lahkoto. Verjamem, da ga boš zlahka vzljubil in bo lepo popestril tvoje mesto. Cenovno je dokaj ugoden in dostopen ter kljub svoji majhnosti precej zanimiv modelček. Za igranje je presenetljivo realističen in zanimiv, saj se med premikanjem naprej in nazaj stranski in sprednji krtački vrtita. Za dodatno zanimivost in igralnost poskrbi tudi minifigura cestnega pometača, ki lahko sedi za krmilom stroja ali pometa po ulici.

Cestni pometač iz lego kock

Cestni pometač je eden tistih setov, ki si ga otroci lahko s prihranki kupijo sami. Lahko je tudi lepo darilo prijatelju, ki ne pospravlja za sabo.

Sestavljanje LEGO City 60249 Cestnega pometača je sestavljen en, dva, tri

Kot je navada pri LEGO kockah, se najprej sestavi minifigura. Ta ima potiskano le eno stran obraza, na kateri je nasmejan izraz. Očitno v svojem delu zelo uživa ali pa ima v Cityju zelo malo dela, ker so vsi na moč okoljsko ozaveščeni in odpadke dejansko mečejo v koše za smeti. Oblečen je v prepoznavno oranžno cestarsko oblačilo in na glavi ima modro čepico. Potisk je na sprednjem in zadnjem delu torza. Da ga kdo ne bi zmenjal za Emmeta in njegovo druščino gradbincev, ima v roki metlo. Zraven ima še zelen koš za smeti in ogromno banano. Zanima me, koliko dela imajo dnevno v bolnišnici LEGO Cityja z nameščanjem mavca, ko prebivalci stopijo na takšen olupek. Vsekakor ga ni veliko, če po ulica „patruljira“ tale cestni pometač. Glede na pogostost pojavljanja v LEGO setih morajo družine minifiguric zaužiti enormne količine banan.

Sestavljanje Cestnega pometača je otroško lahko in oznaka 5+ na embalaži je prava. Verjamem, da bo modelček brez težav sestavil tudi marsikateri 4-letnik. Navodila za sestavljanje so resnično lahka in jasna, zato večjih težav ne bi smel imeti nihče. Oznaka 5+ je nedvomno zaradi majhnih koščkov, ki bi jih prstki lahko vtaknili v majhna usta. Skrb vzbujajoča je lahko tudi omenjena ogromna banana, ki bi jo lahko kdo pomotoma zamenjal za bonbonček.

Zelo pohvalno je, da v setu ni niti ene nalepke. Oba stranska znaka z Mobiusovo zanko, sta tiskana na kocke.

Ali je cestni pometač tako učinkovit kot pravi pometač, boš moral preizkusiti sam. Glede na videno doma lahko rečem, da gre za vrhunski trajnostni pripomoček, ki ga poganja izključno domišljija. Dokler bo dovolj domišljije, bo tudi deloval s polno paro. Ko pa bodo ulice LEGO Cityja dovolj očiščene, se lahko spremeni v … mutantskega transformerja, ki napade mesto z banana bombami.

Mutantski transforemr robot iz lego kock

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja