Naj te v poletje odpelje LEGO 10279 Volkswagen T2 Camper Van

LEGO 10279 Volkswagen T2 Camper Van na stolu z dvignjeno streho

LEGO vozni park bo kmalu večji za še eno avtomobilistično ikono nemške avtomobilske industrije – Volkswagnov Transporter T2. Gre za naslednika slavnega kobija VW T1, ki ga je LEGO prodajal do lanskega leta. Prelep set LEGO 10220 T1 Camper Van se je v trgovinah prodajal celih 10 let, kar je za LEGO sete prava redkost.

Volkswagen Transporter 2. generacije (T2)

Drugo generacijo zelo priljubljenega kombija so v nemškem Volkswagnu izdelovali med leti 1969 in 1979. Transporterji so bili na Zahodu zelo priljubljeni zaradi enostavnega vzdrževanja, udobja in svobode, ki jo je nudil lastnikom in uporabnikom. Najbolj množični in najbolj zvesti uporabniki so bili surferji in hipiji. Oboževale pa so ga tudi družine, saj so z njim lahko brezskrbno in poceni potovali po vsem svetu. Kombi je bil resnično zelo univerzalen, tako da so ga uporabljale različne skupine ljudi za različne interese. Med drugim je zaslovel kot prevozno sredstvo terorističnih skupin.

Mogoče veš, v katerem filmu se pojavi točno tak moder Volkswagnov T2?

Priljubljenosti Transporterja niso zmanjšale niti pogoste okvare motorja, zaradi česar se ga je držal sloves ne najbolj zanesljivega vozila.

LEGO 10279 Volkswagen T2 Camper Van

Set 10279 na prvi pogled zelo dobro posnema oblike in karakteristike pravega T2. Sprednji del z vetrobranskim steklom, lučmi, rezervno gumo in odbijači je izdelan vrhunsko in je zlahka prepoznaven. Glede na število kock je bistveno večji od predhodnika LEGO 10220 VW T1. Zaradi 2.207 kock je v tem trenutku 2. največje LEGO vozilo. Model izstopa s svojo modro barvo, oranžnim šotorom na strehi, drsnimi stranskimi vrati in rezervno gumo na sprednjem delu vozila.

Set LEGO 10279 T2 sodi v tako imenovano kategorijo Za odrasle (18+) in je zato zapakiran v neposrečene črne škatle. Črna embalaža je bila dokaj dobra izbira za LEGO 10283 NASA Space Shuttle Discovery, kar za VW T2 ne morem reči. Nikakor ne more pričarati vzdušja poletja, sončnih zahodov, glasbenih festivalov, svobodnega življenja …, vsega, kar je tesno povezano s Volkswagnovimi Transporterji.
Poleg obveznih drsnih vrat, dvižne postelje oz. šotora na strehi ter zložljive zadnje klopi so v notranjosti skriti še mnogi detajli. Notranjost vozila je, kot se tako velikemu setu pritiče, izdelana detajlno. Tu so omarica s predali, hladilnik, umivalnik in celo plinski štedilnik s čajnikom. Poleg so priloženi še surf in dva zložljiva stolčka.

LEGO 10279 Volkswagen T2 Camper Van z odprtimi drsnimi vrati, dvignjeno streho in surfom

Vse opisano in popularnost kultnega Transporterja bo zagotovo marsikoga prepričalo v nakup.

Kdaj bo prišel v prodajo LEGO 10279 Volkswagen T2 Camper Van in kakšna bo cena?

LEGO 10279 Volkswagen T2 Camper Van bo na voljo od 1. avgusta dalje v vseh LEGO trgovinah po vsem svetu. Za set bo v Sloveniji treba odšteti 159,99 €.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja