LEGO 76196 Marvel Avengers Adventni koledar 2021

LEGO adventni koledarji že nekaj časa niso novost. Razveseljujejo nas že od leta 1998, ko je bil predstavljen prvi tovrsten koledar. V vseh letih se je osnovnemu pridružilo še vrsto tematsko obarvanih koledarjev. Zbirka LEGO Adventnih koledarjev se je letos povečala za novo temo – Marvel Avengers.

Pridruži se mi pri odpiranju okenc. Vsak dan bova s sinom odprla in poslikala vsebino okenca tistega dne. Jaz pa bom še nekaj malega napisal. Opisi bodo objavljeni na tej strani kronološko, tako boš imel celotno vsebino koledarja na enem mestu.

Da ne bom pokvaril presenečenja, bom objavljal z enodnevno zamudo.

Letos odpiram tudi LEGO Star Wars Adventni koledar.

1. Tony stark – Ironman
2. Power blasterji
3. Stojalo z adventnim venčkom
4. Črna vdova
5. Žar
6. Miza za piknik
7. Spiderman
8. Miza za ovijanje daril
9. Darili
10. Dron
11. Thanos
12. SHIELD Helicarrier
13. Darili drugič
14. Dum-E
15. Stotnica Marvel
16. Snežak
17. Quinjet
18. Nick Fury
19. Stolp Avengers
20. Hulkbuster
21. Iron Manova orožarska dvorana
22. Thor
23. Smrečica
24. Neskončna rokavica

Tony Stark

LEGO minifigura Tony Stark v bozicnem puloverju Adventni koledar
Tony Stark v prečudovitem pletenem puloverju. Le kdo mu ga je spletel?

Prvi dan je skozi okence LEGO Marvel Avengers adventnega koledarja pokukal sam Tony Stark oz. Ironman. Navdih za lik ultra bogatega inovatorja in superjunaka je pokojni Stan Lee dobil v pravem življenju. Howard Hughes ga je tako prevzel, da je po njem ustvaril ta stripovski lik. Tonyjev oče je bil enako odličen znanstvenik. Ime mu je bilo Howard, Howard Star. Je to naključje?

LEGO minifigura Ironman v čudovitem pletenem puloverju

LEGO Adventne koledarje imam rad zaradi posebnih izdaj minifigur. Največkrat jih oblečejo bolj praznično, domačno. Tony Stark je letos dobil čudovit rdeč božični pleten pulover na katerem se sveti njegov generator v obliki snežinke, družbo ji delajo maske Ironmana. Na hrbtu ima ‘Pulover’ izvezen napis Tony. Ko mu nadaneš masko, se Tony hitro prelevi v Ironmana in odhiti reševati svet. ZELO VŠEČ

na vrh

Power blasterji

LEGO power blasterji za minifiguro Ironmana

Ironman je bil včeraj res vrhunsko presenečenje, ki ga najbrž ni pričakoval nihče že prvi dan. Pričakovati, da bo danes spet nekaj podobnega, bi bilo naravnost nesramno. Mogoče so se tudi zato odločili, da nas malo razočarajo z najbolj neljubimi dodatki. Ironman ima repulzorje, s katerimi usmerja energijo v prostor. Z njihovo pomočjo lahko leti, se tepe in počne, karkoli Ironman pač počne.

Minifigura Ironman s power blasterji repulsor repulzor

Dodatkov, ki so v podobi curkov energije, ki jih usmerjajo omenjeni repulzorji, bodo zagotovo veseli otroci. Z njimi bodo nadgradili včerajšnjo minifiguro. Dodatki se mi zdijo uporabni zgolj za kakšen mini zimski, leden MOC. Danes sem RAZOČARAN.

na vrh

Stojalo z adventnim venčkom

Končno nekaj, kar lahko sestavim, je bilo slišati iz mojih ust. Po odprtju današnjega okenca je bilo doma videti veliko olajšanja. Včerajšnje presenečenje je bilo (pre)veliko razočaranje. Adventni venčki v Sloveniji niso dolgo v modi. K nam so zašli z Zahoda, v osemdesetih letih 20. stoletja. V osnovi pri venčkih prevladuje zelena in rdeča, sveče naj bi bile vijolične. Dandanašnji ni več pravil, tako vidimo raznovrstne venčke. Med drugim je lani tudi LEGO ustvaril enega.

LEGO Avengers adventni vencek stojalo z venckom

Mikro modelček stojala za minimalističen adventni venček je oblikovan moderno s sivimi kockami in transparentno modro palčko. Kot bi bilo narejeno za stanovanje Tonyja Starka. Poleg venčka, ki deluje, kot bi bil v zraku, sta mi pozornost vzbudili kocki pri straneh. Ne bom presenečen, če bomo dobili še kakšen podoben modelček, ki ga bomo lahko pripeli levo in desno. Tudi dva prosta čepka na platki pred venčkom imata najbrž svoj namen. Ker sva si z Juniorjem dala malo duška in se poigrala s stojalom, kot da je vadbena tarča za Ironmana, mi je današnji modelček OK.

Tony Stark Ironman minifigura LEGO strelja na adventni vencek na stojalu

Škoda le, da danes v Star Wars Adventnem koledarju Stromtrooper nima svojega fazerja. Bi lahko skupaj trenirala. Ve se seveda, kdo bi zmagal.

na vrh

Črna vdova

Ironman je končno dobil družbo – Natašo Romanoff oz. Črno vdovo. Poleti smo v kinih lahko gledali njeno zgodbo, prej pa smo se njenim veščinam lahko čudili v filmih Maščevalci in stripih. Črno vdovo je odlično odigrala Scarlett Johansson, ki pa menda ni bila prva izbira. Vlogo Črne vdove bi morala dobiti Emily Blunt a so jo morali zaradi pogodbenih obveznosti zamenjati za Johanssonovo. Kakor koli že, Scarlett je svojo vlogo odlično odigrala. Tudi, ko je bila med snemanjem filma Maščevalci: Ultronova doba noseča.

LEGO minifigura Črna vdova

Minifigura Črne vdove je zelo lepa. Ima zelo lepo potiskan trup na obeh straneh in tisk na rokavih. Kombinacija črne in temno sive deluje zelo lepo, posebej izstopa zlati potisk na njenih rokavih. Minifigura z dvema obrazoma ima v rokah dve modri transparentni paličici. Na eni je nataknjen bel valček, ki je najverjetneje munchmallow. ZELO VŠEČ!

LEGO stormtrooper strleja z E-web heavy blasterjem na Črno vdovo (Black Widow )
Črna vdova je z lahkoto kos Stormtrooperju tudi z munchmallowom.

na vrh

Žar

Tole pa je presenečenje. Žara res nisem pričakoval, niti ga ne bi povezal z božičem. Pred leti sva z bratom poskusila narediti božično večerjo z žara. Bila je zelo okusna, a sva se na koncu oba strinjala, da žar ni za božič. Romantično okolje padajočih snežink ne prekaša poletnega vetriča. Verjamem pa, da je žar na južni polobli povezan z božičem, kot je pri nas s sneg.

Žar iz legokock na katerem se peče bedro. Ob strani so vilice in gasilni aparat iz legokock.

Modelček žara je enostaven in zelo prepričljivo oblikovan. Štirje transparentni oranžni stožci, kot plameni, grejejo 3 srebrne radiatorčke. V kotu se peče bedro orjaškega LEGO piščanca. Ob eni strani so pripete minimalistične vilice, na drugi strani rdeč gasilni aparat. VŠEČ.

Mi lahko kdo razloži, kaj je s temi gasilnimi aparati in Marvelovimi seti?

na vrh

Miza za piknik


Včerajšnjemu žaru manjka seveda miza in pravi dobri sočen burger. Natasha namreč že pripravlja sladico – munchmallowe. Ni mi čisto jasno čemu imamo tako poletno temo. So Maščevalci takšni ljubitelji žara? Pripravljajo zabavo za Avstralca Thora? Ali se preprosto LEGO želi le ‘prikupiti’ ljubiteljem z južne poloble.

Miza iz legokock, na njej je hamburger cheeseburger iz legokock in prazen kozarec.

Modelček vrtne mize z avstrijskim prtom, praznim kozarcem in Hamburgerjem, pardon, cheeseburgerjem je rahlo razočaranje. Burger je sicer čisto zanimiv in je videti simpatično, me pa ni prepričal da bi si šel speči svojega. Kozarec je, na žalost, prazen. Naj spomnim, da so letos imele določene zbirateljske minifigure Harry Potterja v rokah polne kozarce. Modelček se mi zdi precej dolgočasen in NEPOSREČEN.

na vrh

Spiderman

Navdušen sem nad Marvelovim koledarjem, kjer sem dobil že tretjo minifiguro – Spidermana. Urbani mit pravi, da je Stan Lee dobil navdih za Spidermana, ko je opazoval muho na steni. Preden je junak dobil ime, ki ga poznamo, je Stan okleval med mnogimi. Med drugim Insectman, Flyman in Mosquitoman. Ko sta s kolegom Stevom Ditkom junaka predstavila šefu Marvela, je bil ta nad njuno idejo vse prej kot zadovoljen. Kljub temu sta vztrajala in ustvarila enega najbolj prepoznavnih in popularnih junakov.

LEGO minifigura SPidermana v rumeni college jakni. V roki drzi churos in belo skodelico iz legokock

Spiderman iz legokock je oblečen kot pritiče adventnim koledarjem. Malo drugače. Tokrat ima Spidy na sebi rumeno „college“ jakno z znakom na prsih in napisom Spiderman na hrbtu.

LEGO minifigura Spiderman v rumeni college jakni z napisom Spiderman na hrbtu.

Škoda, ker spet niso dodali glave Petra Parkerja, saj bi to še dodalo vrednost že tako popularni minifiguri. Spidy ima v roki še kozarec in rumeno technic palčko, ki najbrž ni pomfri. Nedvomno prihaja na zabavo Maščevalcev, kjer postaja vedno bolj zabavno in polno. ZELO VŠEČ.

na vrh

Miza za ovijanje daril

V Sloveniji je obdarovanje za božič navada zadnjih nekaj desetletij. Prej se je bolj obdarovalo za Miklavža ali novo leto. Darila so bila navadno bolj skromna in praktična. Nogavice, suho sadje, oreščki … kasneje z dvigom standarda, so se začele pojavljati tudi igrače. Odkar LEGO izdeluje super igrače, pa so najverjetneje najbolj pogoste in zaželene igrače oz. Božičkova darila ravno legokocke.

Enostavna miza s polama ovijalnega papirja in orodjem. Ob strani sta podobni sponki kot na presenečenju tretjega dne. Z zanimanjem spremljam, kaj bo nastalo. Najbolj pa me je navdušila uporaba rdečih vrat kot ovojni papir za steklenico. Zaradi te zelo iznajdljive in ustvarjalne rabe kock mi je današnji modelček ZELO VŠEČ.

na vrh

Darili

Danes nimam povedati kaj dosti. Darila so vedno dobrodošla. Osrečujejo, ko jih dobiš in pogosto še bolj, ko jih pokloniš drugemu. Današnji darili bosta razveselili dva junaka, ki smo ju že ‘spoznali’ v koledarju. Uganeš, kdo sta ta dva srečneža?

Spidermanovo darilo iz legokock s pentljo v obliki pajka. Poleg je Ironmanov generator pod steklenim pokrovom. Dokaz, da ima Tony Star srce.

Na prvi pogled ne preveč zanimiva mini modelčka dveh daril iz legokock, z nekaj konteksta postaneta vse prej kot razočaranje. Modro rdeče darilo zelo jasno namiguje komu je namenjeno. Srebrn pajek, kot pentlja na vrhu darila, ne pušča nobenih dvomov. Še bolj duhovita pa mi je steklena posoda z modro transparentno platko v njej. Brez dvoma je to Ironmanov reaktor. A tu se zgodba še ne konča. Prepričan sem, da gre v tem primeru za poklon točno določenemu kadru v filmu Ironman. Ta mikro build neverjetno spominja na, sicer kvadratno, vitrino, v katero je Pepper Potts postavila Starkov generator s pripisom: „Dokaz, da ima Tony Stark srce.“ ZELO VŠEČ!

na vrh

Dron

Brez Juniorjeve pomoči bi pri današnjem modelčku taval v temi. Po barvah sodeč, je to Spidyjev dron. V filmu Spiderman: Daleč od doma, želi Mysterio, s pomočjo dronov in zelo napredne tehnologijo, nič manj kot zavladati svetu. Kakopak. Več ne izdam.

Mikro modelček drona iz legokock

Pri sestavljanju današnjega modela sem zelo užival, saj so oblikovalci uporabili naprednejšo tehniko gradnje, snot. Končni izdelek je lep, zaobljen in barvno prepoznaven dron. Ko mi je Junior na posnetku pokazal, za kateri dron gre, sem bil presenečen, kako mu je podoben. Vendar ne barvno, te so namreč v filmu popolnoma drugačne. Za modelček iz legokock, ki je v Adventnem koledarju, bi si želel več prazničnega pridiha. A mi je vseeno VŠEČ.

na vrh

Thanos

Po nekaj dneh mikro modelčkov, je zopet čas, da smo dobili minifiguro. In to ne kar katero koli. Thanos je najmočnejši zlobec, s katerim se morajo spoprijeti Maščevalci. Rodil se je na Saturnovi luni Titan kot sin dveh Eternalov (Večnežev). Thanos je želel, da ima Gamora čim bolj normalno otroštvo. Med drugim je določil, kdaj ima rojstni dan, samo zato, da so ga praznovali. Praznovali pa so tudi božič z vsem bliščem, obdarovanjem in smrečico.

LEGO Thanos minifigura z rokavico in vrečo v roki

Minifigura Thanosa je, kot smo navajeni pri legokockah, zelo lepo potiskana. Žal ima Thanos potiskan zgolj trup. Tudi glava ima samo en obraz. Ker smo v adventnem koledarju, bi lahko dodali malo bolj veselo, praznično poslikavo na zadnji strani. Minifigura ima v roki še slavno rokavico, na njej črno okroglo platko ter rjavo vrečo v drugi roki. Nestrpno pričakujem kaj je Thanos prinesel na zabavo. VŠEČ!

na vrh

SHIELD Helicarrier

Kdorkoli je pričakoval, da bo danes dobil nekaj iz Thanosove vreče, je bil razočaran. Saj vemo, da rokavici še nekaj manjka, kajneda? A današnji modelček me ni niti najmanj razočaral. SHIELD Helicarrier si je zamislil nihče drug kot Tony Stark. Njegova želja je bila, da bi Maščevalci, v boju proti Hydri in ostalim zlobcem, imeli mobilno glavno bazo. Na ta način bi bili simbolično neodvisni, globalni zaščitniki Zemlje.

SHIELD helicarrier iz legokock

Ogromne štiri turbine, ki držijo vse skupaj v zraku, so domiselno narejene kar z navzgor obrnjenimi sivimi komunikacijskimi krožniki. Na ta način je mikro modelček resnično dobro prepoznaven. VŠEČ!

na vrh

Darila drugič

Letos daril kar ne zmanjka. Ker sem v preteklih letih odpiral večinoma Star Wars adventne koledarje, tovrstnih mikro modelčkov nisem vajen. Upam, da se bo na koncu iz vseh daril lahko tudi nekaj sestavilo, sicer zna biti veliko razočaranje.

Veliko zeleno darilo v obliki nogavice za Hulka in malo rdeče modro darilo z zvezdico na vrhu.

Obe darili sta zelo osnovna modelčka. Večji, zeleni v obliki ogromne nogavice je vsekakor namenjen velikemu zelenemu razgrajaču. Manjši z modro rdečo kombinacijo in zlato zvezdo pa bi lahko bil namenjen dvema – Stotniku Ameriki ali Stotnici Marvel. RAZOČARAN!

na vrh

Dum-E

Dum-E je mali robot, ki ga je Tony Stark naredil še v očetovi delavnici. Mali robotek, na katerega se Tony vedno jezi, mu je celo nekoč rešil življenje.

Dum-E robotek iz legokock

Zelo simpatičen in zanimiv modelček. Dum-Eja vidim in sestavljam iz legokock prvič. Všeč mi je kako sta uporabljeni Technic legokocki za gosenice in kako je celoten robotek sestavljen. Rdeča nogavica z modro transparentno okroglo ploščico (pakom) na vrhu samo še doda praznični občutek. ZELO VŠEČ!

na vrh

Stotnica Marvel

15. dan smo dobili eno najmočnejših Maščevalcev – stotnico Marvel. Njeno pravo ime je Carol Danvers in jo, kot je navada za stripovske junake, poznamo v različnih preoblekah. Posebnost pri stotnici je tudi v tem, da je poleg uniforme, menjala celo ime. Tako poznamo stotnico Marvel in gospo Marvel.

LEGO minifigura stotnica Marvel. Captain Marvel iz legokock.

Minifigura stotnice Marvel je ena veselejših. Oba obraza sta namreč vesela, z nasmeškom. Zelo lepo ima potiskan trup in noge. Ima lepo svetlolaso pričesko, ki bo uporabna marsikje drugje. Žal, v okence, niso dodali še njene čelade. VŠEČ!

na vrh

Snežak

Ni adventnega koledarja brez snežaka. Oblikovalce je letos navdihnil kar sam Ironman saj ima spredaj reaktor in glavo podobne oblike kot je Ironmanova čelada.

Snežak Ironman. Snežak z belo Ironmanovo čelado in modrim generatorjem iz legokock.

Modelček je simpatičen. S popolnoma belo čelado, ki je najbrž unikatna, in modro transparentno okroglo ploščico na prsih, je podoba Snowmana oz. Ironmana že skoraj dovolj dobra. Ko mu dodamo še dve laserski pištoli namesto vej, pa je podoba popolna. ZELO VŠEČ!

na vrh

Quinjet

Najpogostejše prevozno sredstvo Maščevalcev niso Tonyjevi Audiji, niti ni Thorovo kladivo, pač pa mala letala Quinjet.

Marvel SHIELD Quinjet iz legokock

Zelo zanimiv in lep mikro modelček Quinjeta iz legokock je še eno presenečenje koledarja. Oblika in barve, kot se jih spominjam iz filmov, so pri modelčku prave in ga zato z lahkoto prepoznamo. ZELO VŠEČ!

na vrh

Nick Fury

Direktor SHIELD-a, paranoični enooki vohun Nick Fury je lik, ki me je danes razveselil. Nick je paranoičen do tehnologije in zelo nerad uporablja sodobne gadgete. Največkrat ima v roki navaden pozivnik. Nicka je v filmih odlično upodobil igralec Samuel L. Jackson. Za izgubljeno oko je kriva eksplozija granate. Vid naj bi potem izgubil postopoma, a filmski Nick ima okoli preveze močne brazgotine, kar nakazuje, da se je Nick vseeno upiral.

LEGO Minifig Nick Fury z daljinskim upravljalnikom

Minifigura Nicka Furyja je nemudoma prepoznavna zaradi črnega plašča z logotipom SHIELDa in sive kape. V rokah drži oldschool komandno enotno za daljinsko upravljanje. Kaj upravlja? Pojma nimam. Mogoče včerajšnji Quinjet 😀 Nick Fury mi je ZELO VŠEČ!

na vrh

Stolp Avengers

Včerajšnjemu glavnemu šefu danes sledi glavni stolp, kjer imajo Maščevalci center. Avengers Tower kot se stolp imenuje v originalu, je dejansko Stark Tower. Ker pa imajo Maščevalci v njem svoj glavni štab, se ga je prijelo ime stolp Maščevalcev. Stoji v centru Manhattna v četrti Broadway.

Mikro stolp Avengers iz legokock.

Prečudovit mikro modelček stolpa Avengerjev bi bil popoln, če bi bil znak na obeh straneh in bi na ploščadi lahko pristal Quinjet izpred nekaj dni. Šalo na stran, stolp je resnično dobro narejen. Izbira barv in kock je zelo domiselna, piko na i predstaljva 2 x 2 velika okrogla ploščica s potiskom znaka Maščevalcev. ZELO VŠEČ!

na vrh

Hulkbuster

Hulkbuster je oklep XLIV, ki ga je Tony stark ustvaril, da bi umiril Maščevalca Hulka. Glede na to, da je Ironman še živ, vemo, da mu je uspelo.

Hulkbuster iz legokock.

Očitno ima Tony Stark oz. Ironman velik vpliv na oblikovalce letošnjega Marvelovega adventnega koledarja. Tokratni mikro modelček je Hulkbuster, ki ima na prsih zopet modri reaktor. Modelček je barvno dokaj prepoznaven. Všeč mi je kocka v obliki ključka na hrbtu Hulkbusterja, ki v slogu adventnih koledarjev namiguje na igračo, ki jo tudi zelo povezujemo s prazničnim časom – hrestačem. ZELO VŠEČ!

Iron Manova orožarska dvorana

Tony Stark ves čas izboljšuje svoje oklepe, zato jih ima cel kup. Da pa mu ne ležijo vsepovsod, in ker ima tudi veliko denarja, si je omislil kar dve orožarski dvorani. Služita mu za shranjevanje že odsluženih oklepov, tistih, ki jih uporablja, in tudi tistih, ki jih še izpopolnjuje. Ker pa se Tony rad tudi pokaže pred ljudmi, jih ima lepo razstavljene.

Oklepna dvorana Armor Hall iz legokock.

Oklepna dvorana, ki sem jo dobil danes, je zelo simpatičen miniaturni mikro modelček s tremi transparentnimi kockami za ozadje in tremi temno rdečimi mikrofiguricami. Modelček je prepoznaven ne samo zaradi barv, pač pa tudi zaradi oblike in elementov. Za piko na i bi lahko poslikali mikrofigurice kot Božičke. Kljub temu da se današnjega modelčka ne da pripeti skupaj z mizo in adventnim venčkom, mi je VŠEČ!

na vrh

Thor

Maščevalec, zaradi katerega je marsikdo kupil letošnji Marvelov adventni koledar. Thor je nordijski bog groma in je med drugim tudi zaščitnik ljudi. Ker ga je v Marvelovih filmih upodobil simpatični in postavni Chris Hemsworth, je zelo popularen tudi pri dekletih.

Minifigura Thora iz legokock, ki v roki drži kladivo Mjolnir. Thor ima okoli vratu rdeč šal.

Thor iz legokock je tokrat oblečen toplo in ne ravno za poletno žar zabavo. Na sebi ima rdeč šal, v roki nosi slavno kladivo Mjolnir ter dva obraza. Škoda, da ga niso oblekli bolj praznično. Kljub vsemu mi je ZELO VŠEČ!

na vrh

Smrečica

Novoletne smrečice se redno pojavljajo v LEGO Adventnih koledarjih in ostalih prazničnih setih. Oblikovalci se pogosto potrudijo in uporabijo nove tehnike gradnje, ter tako naredijo te ponavljajoče se motive vsako leto zanimive za sestavljanje.

Smrečica iz legokock.

Mislim, da smrečica, ki smo jo dobili danes, ni nov dizajn. Zanimivo bi bilo videti kako se smrečice spreminjajo, če sploh se, skozi leta. Letošnja je v tipični zeleno beli barvni kombinaciji. Novost so le zlati čepki, ki nikakor niso videti kot tipični o

kraski za smrečico. Mogoče jutri dobimo kaj, da se pritrdi nanje. VŠEČ!

na vrh

Neskončna rokavica


Izjemna rokavica, ki v kombinaciji s šestimi neskončnostnimi kamenčki, postane najmogočnejše orožje.

Thanosova rokavica in pisani kamenčki pred njo.

Današnji modelček smiselno zaključuje letošnjo zgodbo, ki nam jo je pričaral Marvelov adventni koledar. Rokavica, ki naj bi se pritrdila na vrh včerajšnje smrečice in jo skupaj s pisanimi kamenčki popestrila. Rokavica na vrhu smrečice mi deluje nerodno in ne preveč posrečeno. So mi pa zato živopisani kamenčki res lep dodatek. VŠEČ!

na vrh

Zaključek in končna ocena

LEGO 76196 Marvel Avengers Adventni koledar 2021 je postavil zelo visoka merila za prihodnje Marvelove adventne koledarje. Dobili smo neverjetnih SEDEM (7!) minifigur, kar je za tri več kot v Star Wars koledarju, ki sem ga tudi odpiral in zapisoval tukaj. Za nekoga, ki ni velik poznavalec in ljubitelj Maščevalcev ter doma nima veliko Marvelovih setov, je sedem minifigur naravnost čudovito. Dobili smo tudi nekaj prav simpatičnih modelčkov, predvsem pa me je koledar razočaral le dvakrat. Končna ocena je VŠEČ!

Kaj pa tebi? Ti je bil LEGO 76196 Marvel Avengers Adventni koledar 2021 všeč?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja