LEGO 75340 Star Wars adventni koledar 2022

Star Wars je brez dvoma ena najuspešnejših in najbolj popularnih franšiz, ki jih izdeluje LEGO. Zato tudi ni nobeno presenečenje, da je letos zopet na voljo LEGO 73540 Star Wars adventni koledar.

Kot je že navada, tudi letošnji koledar skriva tako mikro modelčke kot tudi minifigure. Kakšni so, boš izvedel, če se mi boš pridružil v naslednjih 24 dneh, ko bom odpiral in opisoval vsebino okenc.

Tudi letos bova vsak dan z Juniorjem (LEGOmulcem) odpirala okenca LEGO Star Wars adventnega koledarja in z enodnevno zakasnitvijo tukaj objavila kratek opis modelčka ali minifigure, ki sva jo odkrila dan prej.

Vabljen, da se nama pridružiš 2. decembra, ko bom razkril vsebino prvega okenca letošnjega LEGO Star Wars adventnega koledarja.


Republiška bojna ladja ‘Republic Gunship’


Prvo okence je poskrbelo za prijetno presenečenje – Republic Gunship iz animirane serije Clone Wars. Bojna ladja je v času Vojne klonov (Clone Wars) služila v veliki meri za transport čet velike armade klonov ter za podporo zrak-zemlja kopenskim silam v številnih bitkah. V svoje nedrje je lahko sprejela največ 30 vojakov. Leta 2021 je v trgovine prišel UCS LEGO model 75309.

Mikro modelcek Star Wars Republic Gunship - republiškega bombnika iz LEGO adventnega koledarja 2022

Mikro modelček zelo dobro posnema obliko in barve (bela in rdeča) bojne ladje iz TV serije. Najbolj všeč sta mi sredinska odprtina v trupu, kjer so stali vojaki, ter sprednja topova, ki skupaj z navzdol obrnjenimi krili ne dopuščajo dvoma za katero bojno ladjo gre. V tako majhnem merilu je oblikovalcem uspelo zelo dobro poustvariti vse ključne elemente ladje. ZELO VŠEČ!

na vrh

Clone Trooper poveljnik


Logično nadaljevanje mikro modelčka iz včerajšnjega okenca – minifigura Clone Trooperja. Sprva sem mislil, da gre za slavnega poveljnika CC 2224 – Codyja, a me je Junior popravil, da gre za ‘navadnega’ rumenega klona s častniškimi poslikavami na trupu. Kot vsi kloni tudi poveljniki prihajajo s planeta Kamino. Od navadnih vojakov so se poveljniki razlikovali že od samega začetka saj so jim že namenili boljši genski material. Kot bodoči poveljniki so bili poleg boljše DNK deležni tudi posebnega častniškega šolanja.

LEGO minifigura Clone Trooperja v rumenem oklepu. V roki drži črn blaster.

Minifigura poveljnika iz letošnjega adventnega koledarja ima zelo lepo potiskano čelado. Posebnost je plavut na vrhu čelade, ki so jo imeli prvi ‘Phase I’ oklepi. Rumena barva pri teh oklepih je pomenila, da gre za častnika. Pod čelado minifigure se skriva standarden, strog rahlo porjavel obraz. V roki drži standarden črn blaster. Minifigi so vedno zelo dobrodošli, še posebej takšni, ki se ne pojavljajo tako pogosto v setih legokock. ZELO VŠEČ!

na vrh

Tri-Fighter Droid

Za današnji mikro model sem se moral potrudit več kot za prejšnja dva. Mikro modelček se mi je zdel znan, a nisem vedel od kje. Ostajamo še vedno v obdobju Clone Wars. Tri-fighter droidi so bili, tako pravijo interneti, naprednejši droidi, ki jih je uporabljala Konfederacija v Clone Wars. To so bile močno oborožene majhne borbene ladje, ki so povzročale nemalo preglavic Republikancem. Večji model je leta 2014 prišel na trg kot LEGO 75044 set.

LEGO Star Wars Tri-fighter droid mikro model sestavljen iz legokock.

Relativno enostaven mikro modelček takoj pritegne pozornost prav zaradi prave izbire barv ter svojevrstne tehnike gradnje njegovih treh kril. Na pogled deluje veliko bolj dinamično kot Republic Gunship. Oba skupaj pa poskrbita za veliko mero igralnosti in nešteto scenarijev za igro. ZELO VŠEČ!

na vrh

Medgalaktična križarka Acclamator


Še vedno ostajamo v klonih, saj je Acclamator služil predvsem za prevoz Republikanskih čet po galaksiji. Temu primerna je bila tudi oblika in notranjost ladje. Prvič se je pojavila v filmu Star Wars epizoda II: Napad klonov.

Dokaj ploska ladja v obliki puščice ima za svoje merilo zanimivo veliko detajlov. Verjamem, da je v tem merilu zelo težko posnemati prave oblike in da je potrebnih zelo veliko kompromisov pri detajlih. Pri Acclamatorju so se oblikovalci odločili, da bodo poudarili sredinski del s poveljniškim mostom, vse ostalo pa prepustili naši domišljiji. Zaradi odsotnosti ostalih detajlov je modelček lahko ohranil značilno plosko obliko. Ni mi jasno, zakaj je sredinska proga 1 x 4 platka v temno sivi in ne v temno rdeči barvi. Ladja ima po sredini namreč temno rdečo linijo. Kljub temu mi je modelček VŠEČ!

na vrh

B1 bojni droid


Večni in stalni gost LEGO Adventega Star Wars koledarja – B1. Brez B1 tako rekoč ni Star Wars filma niti ne LEGO Adventnega Star Wars koledarja. Zadnjič se je pojavil v Adventnem koledarju leta 2020. Ti, insektom podobni, droidi so neverjetno slabi strelci in posmeh umetni inteligenci.

B1 Battle droid figura iz legokock.

Obvezni gost LEGO Star Wars adventnega koledarja se v ničemer ne razlikuje od predhodnikov, ki so se pojavili v adventnih koledarjih. Verjetno tudi figura, ki se najpogosteje pojavi v LEGO Star Wars setih. Kalup je tako dober, da ga niso spreminjali vrsto let. Težko bi mu kaj dodali ali odvzeli. Lahko bi pa dodali še enega v okence. VŠEČ!

na vrh

Marauder Shuttle

Zelo lepo presenečenje za ljubitelje animirane TV serije The Bad Batch. Serija je spin-off specialne skupine klonov imenovane Clone Force 99 iz serije The Clone Wars. Marauder pa je ladja, ki jo uporabljajo na svojih pustolovščinah. Večji in bolj detajlen model iz legokock tega vesoljskega čolniča je še vedno na voljo v trgovinah LEGO, in sicer gre za set 75314. Kot zanimivost, v eni izmed epizod Anakina razjezi grafit narisan na prednjem delu Marauderja. Gre namreč za Padme, ki zelo izzivalno pozira v roki z blasterjem. Ta del, so žal nato izbrisali iz uradne serije, a na internetu se najde marsikaj.

Marauder vozilo iz Bad Batchers risane serije je narejeno iz modrih legokock.

Mikro modelček je sestavljen iz pretežno modro sivih kock z nekaj črnimi ter sveto sivimi detajli. Za ponazoritev kabine so zelo dobro zbirali transparentno 1 x 1 platko, ki dobro posnema rdeča okna na pravem Marauderju. Zelo dobro so narejeni tudi poševni krili, ki se premikata, ter rep. Modelček premore malo več igralnosti kot Acclamator. Grafita oblikovalci, žal, niso vključili a mi je vseeno ZELO VŠEČ!

na vrh

Lukov Landspeeder X-34


Kultni Lukov landspeeder, s katerim se vozi po planetu Tatooine v prvem delu Star Wars: A new Hope. Landspeederji so bili zelo popularno prevozno sredstvo na Tatooinu, saj so se z njimi lahko vozili tudi po bolj grobem terenu in tudi v puščavi. Luke je X-34 vzdrževal sam in ga tudi popravljal. Prodal ga je za 2000 kreditov, s katerimi je plačal pot na planet Alderaan. Ostalo je zgodovina. UCS model Landspeederja X-34 najdeš lahko v trgovini pod zaporedno številko 75341.

X-34 Landspeeder Luka Skywalkerja je narejen iz legokock. V njem sedita minitari Luka skywalkerja in pa droid C-3PO.


Modelček mi je zelo všeč. Glavni razlog je seveda ta, da posnema pravi speeder tako z barvo kot tudi po obliki. Naravnost navdušen pa sem nad malimi detajli kot je na primer majhno prozorno vetrobransko steklo in različno narejena motorja. Luke je X-34 vzdrževal sam, zato je landspeeder bolj kot ne lebdeča podrtija. Pravo presenečenje pa sta miniaturna potnika – bela okrogla platka je Luka, zlata pa je njegov zvesti in ‘prijazni’ spremljevalec C-3PO. ZELO VŠEČ!

na vrh

T-16 Skyhopper

Današnji model mi je zopet povzročil kar nekaj preglavic. Gre za vozilo iz TV serije Clone Wars, ki se je predvsem uporabljal za zabavo in šport. Kasneje so jih za potrebe vojne oborožili in jih uporabljali tudi v bitkah. Menda so bili zelo popularni med mladimi Tatooinci, saj so z njimi zelo radi uprizarjali dirke. V TV seriji Obi-Wan Kenobi ima nekdo v rokah polomljeno igračo, ki je zelo podobna T-16 Skyhopperju.

T-16 Skyhopper iz legokock.

Visoka hrbtna plavut je preveč oglata in kockasta, zato sem sprva predvideval, da gre za Imperialni Lambda shuttle, vendar me je zmotila najprej barva in tudi sprednja konica. Mogoče tudi zaradi tega, ker ima pravi Skyhopper precej bolj vitka krila in tudi ne deluje tako zelo masivno. Pri modelčku iz legokock so mi krila na tečajih, ki se lahko zgibajo za pristajanje in (vz)let. Vsekakor zanimivo vozilo, ki ni tako obče znano. Kljub temu, da bi bil modelček lahko vitkejši, mi je vseeno VŠEČ!

na vrh

C-3PO

V Star Wars adventnem koledarju so pogoste minifigure posebnih izdaje in čas je že bil, da dobimo spet novo. C-3PO je bleščeč protokolarni droid zasnovan za interakcijo med živimi bitji. Je tako rekoč mobilni bonton na dveh nogah, saj so ga zasnovali kot vljudnega pomočnika. V mnogih letih delovanja se je C-3PO razvil v sitno in ves čas zaskrbljeno ‘bitje’, ki se nenehno prička s svojim ‘best buddyjem’ malim prikupnim in pustolovskim droidom R2-D2. C-3PO-ja v filmih vedno upodablja ali mu posoja glas britanski igralec Anthony Daniels.

LEGO Star Wars adventni koledar. Minifigura C3PO v božičnem prazničnem puloverju na katerem je izvezen R2D2

LEGO Adventni Star Wars koledar je znan po tem, da junake preoblači v praznična in duhovita oblačila. Tokrat so oblekli v praznična oblačila sitnega droida C-3PO. Težko verjamem, da bi C-3PO sam oblekel takšen prekrasen moder pleten pulover, ki ima na prsih izvezeno podobo R2-D2. Meni se zdi zelo duhovito in posrečeno. Celotna minifigura je potiskana zelo lepo. C-3PO in njegov pulover sta mi res ZELO VŠEČ!

na vrh

Uparjalnik vlage


Tatooine je peščeni planet, kjer je površinske vode bore malo. S pomočjo uparjalnikov vlage so prebivalci, iz zraka, nabirali vodo, ki so jo nato ali prodajali ali pa uporabljali na hidroponičnih vrtovih. Owen Lars, Lukov stric, je bil eden takšnih pridelovalcev vlage in hrane na farmi s hidroponičnimi vrtovi. Uparjalniki so bili tudi do 3 metre in pol visoke in vitke naprave. Vsaka od njih je pridelala približno 1,5 litra vode na dan pri sicer zelo nizki vlažnosti (1,5 %) na planetu.

Uparjalnik vlage, moisture vaporator, iz legokock. Na Tatooinu s tem pridelujejo vlago iz zraka.

Po 9 dneh res lepih mikro modelčkov in 2 minifigurah, je današnji mikro modelček skoraj razočaranje. Vendar me je s svojo enostavnostjo ter minimalističnim dizajnom vseeno nadušil. Mislim, da je oblikovalcem zelo dobro uspelo iz legokock poustvariti uparjalnike kot jih vidimo v filmu. Ali je takšna tehnična zgradba primerna in zanimiva za Adventni koledar, je seveda drugo vprašanje. Zaradi enostavnosti in prepoznavnosti pa mi je današnji mikro modelček vseeno VŠEČ!

na vrh

V-35 Landspeeder

Še eno vozilo, ki so ga brez googlanja prepoznali le ‘hardcore’ feni Star Wars in drugi(!) landspeeder letos. Očitno so zelo popularni ali pa oblikovalcem že malo zmanjkuje idej. Kakor koli, V-35 je precej star model landspeederja, ki je bil zastarel že v času, ko je Luke Skywalker živel pri stricu Larsu. Lukova stric in teta sta ga menda uporabljala za vožnjo v Anchorhead, kjer sta prodajala pridelke, vzgojene na njihovi hidroponični farmi. V-35 se z lahkoto prepozna po značilnem koničastem nosu, po treh izpuhih ter po značilnem reaktorju okrogle oblike. Večji model iz legokock dobiš kot del UCS seta 75290 Mos Eisley Cantina iz leta 2020.

mikro modelček V-35 landspeeder iz legokock

Mikro modelček iz legokock ima vse značilnosti V-35 Landspeederja: koničast nos, tri izpuhe sistema za lebdenje (repulsor) ter okrogel reaktor v obliki soda. Veseli me, da se v legokockah in v Adventnem koledarju ne pojavljajo vedno samo najbolj znani speederji, pač pa nas LEGO oblikovalci razveselijo tudi s kakšnimi malo manj znanimi. Mislim, da bi kabina oz. kokpit veliko bolje poustvarili s transparentno legokocko a mi je kljub temu modelček VŠEČ!

na vrh

Darth Vader

LEGO in Disney nas občasno za praznike razveselita tudi s kratkimi risanimi filmi t. im. Holiday’s Special. Letošnji ima naslov Poletne počitnice, kjer se junaki odpravijo na planet Scarif. Planet poznamo iz filma Rogue One: zgodba Star Wars. Kaj se jim je pripetilo na poti tja si oglejte na Disney+. Posebne epizode so zanimive tudi zato, ker so v njih nekateri junaki oblečeni drugače. Včasih bolj praznično, drugič bolj … khm … vsakdanje.

Minifigura Darth Vaderja iz legokock. Oblečen je v pisano kratko majico, na nogah ima plavutke in se igra z belo žogo.

Minifigura Darth Vaderja je točno takšna, kot mora biti v adventnem koledarju – duhovita in zabavna. Vader ima tokrat čez svoj črn zaščitni skafander oblečeno majico s kratkimi rokavi, na kateri je upodobljen sončni zahod s palmami in Zvezdo smrti v podobi sonca. Pred njim so črne silhuete Tie-Fighterjev. Motiv nesramno dobro spominja na kultno sceno iz še bolj kultnega filma Apokalipsa zdaj! Tako oblečen Vader je zelo simpatičen in nič kaj strah zbujajoč. Njegova čelada je iz dveh kosov, pod njo se skriva brazgotinast in bled Anakinov obraz. Kot da že majica ni dovolj, ima na nogah plavutke s katerimi naj bi igral nogomet(?). ZELO VŠEČ!

na vrh

Peščeni grad Vader

Si se vprašal kakšen peščeni grad bi na počitnicah na morju zgradil Darth Vader? Svojega, seveda. Z Mustafarja. LEGO Adventni koledarji včasih skrivajo simpatične in igrive modelčke in minifigure. Peščeni grad, ki smo ga dobili danes, je eden takšnih. Po obliki brez dvoma spominja na Vaderjevo utrdbo z Mustafarja. Ta je ovekovečna v setu 75251 iz leta 2019. Mikro modelček utrdbe smo že dobili v LEGO adventnem koledarju že leta 2020.

Utrdba Vader iz legokock kot peščeni grad.

Še en modelček iz letošnje praznične epizode LEGO Star Wars. Čigav peščeni grad je to, ni dvoma, saj zelo dobro posnema oblike Vaderjeve utrdbe le, da je ta zgrajena iz legokock peščene barve. Skupaj z lopatko ter kanglico je to brez dvoma najboljši dodatek včerajšnji minifiguri. ZELO VŠEČ!


na vrh

B-wing starfighter


Zvezdni lovec oz. starfighter a/SF-01 B-wing je zelo močan in močno oborožen bombnik, ki so ga uporabljali uporniki. Dokaj nepoznano plovilo naj bi bilo prvič prikazano v filmu Star Wars: Jedijeva vrnitev, a so posnetek izrezali zaradi slabe vidljivosti v kadrih. B-wing ima namreč zelo tanko krilo in je bilo snemanje pred modrim ozadjem zelo zahtevno, rezultat pa slab. Zelo dobro ga lahko vidiš v akciji v TV seriji Star Wars Rebels, ki jo z Juniorjem ravnokar gledava.

B-Wing iz legokock.

B-wing je končno zašel tudi v LEGO adventni koledar. Oblikovalci so s pomočjo sivih legokock izdelali dokaj verodostojen posnetek pravega plovila. Kolikor merilo to seveda omogoča. Črni topovi na koncu vsakega krila, ki se prav tako lahko zlagajo, ter motor kot rdeča transparentna platka modelčku vdahnejo nekaj prepotrebnih detajlov. Skupaj s prejšnjimi plovili ter omenjenimi krili na tečajih bo marsikomu v veselje pri igri. In to je tudi razlog, da mi je modelček VŠEČ!


na vrh

TIE/IN prestreznik

TIE Interceptor je dosti bolj smrtonosen od klasičnega in zelo razširjenega TIE Fighterja. Njegova posebnost so koničasta upognjena krila, ki enako, kot pri drugih TIE letalnikih služijo kot sončne celice in dajejo prestrezniku značilno obliko bodala. Navdih za TIE/IN so konstruktorji dobili v Vaderjevem prototipnemu letalniku TIE Advanced. Slednji je bil predrag za masovno proizvodnjo, zato je dobil priložnost ravno Interceptor.

TIE/IN Interceptor iz legokock.

Navdušen sem, kako je oblikovalcem uspelo poustvariti značilno obliko TIE/IN prestreznika. Poleg upogljivih kril, ki so letos zelo popularna pri oblikovalcih Adventnega koledarja, je na mikro modelčku še nekaj zanimivih detajlov. Pilotska kabina je narejena iz transparentne okrogle platke, za njo pa se skriva 1 x 1 rdeča transparentna platka, ki služi kot motor prestreznika. Trik z rdečo platko je že star, a še vedno dober. ZELO VŠEČ!

na vrh

Stojalo za orožje št. 1

Stojala za orožje so na žalost tista večna stalnica, kot so davki v življenju. Ne razumem, zakaj jih vsako leto vključujejo v koledar. Če ima že orožja neko vrednost, pa je pri ostalih legokockah v teh mikro modelčkih preprosto ne vidim. Orožje bi brez težav lahko dodali minifiguri, legokocke pa bi porabili za kaj bolj ustvarjalnega.

Stojlao za orožje iz legokock in dve mali miški droida.

Mikro modelček je sestavljen iz ene pištole, s katero lahko streljaš s priloženimi rdečimi transparentnimi platkami, ter ducata svetlo sivih legokock. S slednjimi se zgradi nekakšen zid z oknom, skozi katerega naj bi se streljalo v tarčo – droida miško. RAZOČARAN!

na vrh

Snowtrooper

Snowtrooperji so se prvič pojavili šele v 7. epizodi Star Wars: The Force Awakens. Kot pove že ime samo, gre za Stormtrooperje prilagojene za snežne in hladne razmere. Njihov oklep, čelada, rokavice in čevlji so toplotno izolirani in prilagojeni za res mrzla okolja. Takšna kot je na primer planet Hoth.

Minifigura Snowtrooperja iz legokock.

Kdo ni vesel novih imperialnih vojakov? Lepo potiskani trup ter noge dopolnjuje posebna bela čelada, ki je tako velika, da onemogoča zasuk glave v levo ali desno. Ker takšnega Snowtrooperja dobiš le še v enem setu in sicer 75313 UCS AT-AT, bo ta iz koledarja nedvomno zelo zaželen. In tudi vreden na Bricklinku. ZELO VŠEČ!

na vrh

Snežni top s planeta Hoth

Včerajšnjega Snowtrooperja, danes zelo lepo dopolnjuje top. Kljub temu da je bil Snowtrooper predstavljen nekaj epizod in desetletij kasneje, pa bi ju lahko z lahko postavil v isto okolje – na planet Hoth.

Snežni top s planeta Hoth iz legokock.

Na prvi pogled rahlo razočaranje, a kaj hitro mine, ko se topu pridruži včerajšnji Snowtrooper ali kakšen drug mikro modelček. Top ima namreč nekaj malega igralnosti, ki se v kombinaciji z včerajšnjo minifiguro le še poveča. Zgornji del topa, kjer je dolga črna cev, se lahko celo vrti okoli osi. Narejen je dobro in lepo, in ker ne gre za še eno stojalo za orožje, mi je modelček VŠEČ!

na vrh

AT-ST (All Terrain Scout Transport)

Dvonožnemu transportnemu oklepniku, zaradi svoje posebne oblike, ljubkovalno rečemo tudi piščanček oz. ‘Chicken Walker’. Imperialne kopenske sile so jih uporabljale predvsem za izvidnico ter podporo vojakom na tleh. Zaradi majhnosti so bili dosti bolj okretni kot njihovi večji ‘bratranci’ AT-AT. Za upravljanje AT-ST je bilo potrebno kar nekaj spretnosti. Oba vojaka, ki sta ga upravljala, sta morala imeti res dober občutek za ravnotežje, sicer je kaj hitro počepnil oz. padel.

AT-ST mikro modelček iz legokock.

Mikro modelček AT-ST, zaradi zelo majhnega merila, ni ravno najbolj posrečeno oblikovan, a ga kljub temu takoj prepoznamo. Brez dvoma pa me je presenetila visoka gibljivost različnih delov modelčka. Glava AT-ST se lahko vrti tako levo kot desno, top na levi strani pa se premika gor in dol. Poleg tega omogočajo noge, ki se zopet zaradi tečajev lahko upogibajo tako zgoraj kot spodaj, postavitve modelčka v različnih položajih. Meni je modelček res ZELO VŠEČ!


na vrh

FD P-stolp


FD P-stolp je del protioklepnega obrambnega sistema, s katerim uporniki lahko onemogočijo celo AT-ST. Laserski žarek s P-stolpa, ki se je napajal iz 16 različnih usmerjevalnikov na obodu, je streljal iz središča krožnika.

FD P-stolp narejen iz legokock.

Današnji mikro modelček, obrambnega stolpa, iz sivih kock, je narejen dobro. Stolp zaradi svoje konstrukcije in načina gradnje omogoča celo nekaj igralnosti. Lahko ga namreč premikaš gor in dol. Škoda, da niso omogočili tudi vrtenja okoli osi. Skupaj z AT-ST, Snowtrooperjem in snežnim topom boš lahko uprizoril del bitke za Hoth. ZANIMIV!

na vrh

Luke Skywalker (Hoth)


Planet Hoth ima zelo neprijazno in ekstremno hladno podnebje. Uporniki so se zadrževali zunaj res poredko in zelo omejen čas. Za vsak izhod so se morali obleči toplo ter namestiti različno zaščitno opremo. Ko je Luke obiskal planet Hoth, je vsak dan hodil v izvidnico, na hrbtu tauntauna.

LEGO minifigura Luka Skywalkerja iz planeta Hoth.

Današnja minifigura Luka Skaywalkerja je čudovita. Luka nosi posebno kapo, na kateri so očala, ki jih lahko odstraniš in mu jih ‘nasadiš’ na nos. Telo in noge so potiskane izredno lepo, kot smo že navajeni pri minifigurah iz adventnega koledarja. Luke ima v roki tudi svoj jedijevski svetlobni meč. ZELO VŠEČ!


na vrh

Ledena jama s Hotha

Zunanji posnetki planeta Hoth iz filma Star Wars V: Imperij vrača udarec, kjer je v veliki bitki zmago slavil Imperij, je bila posneta na norveškem ledeniku Hardangerjøkulen. Kot je bila v tistih časih navada, so bitko posneli z miniaturnimi modelčki in maketami kar v studio. Pri snemanju so namesto snega uporabljali steklene krogle in sodo bikarbono.

Najprej sem pomislil, da je današnji mikro modelček zopet stojalo za orodje, a sem zelo kmalu ugotovil, da je lahko veliko večje in lepše presenečenje. Sam mikro model res ni nič posebnega. Sestavljen je iz belih legokock, ki so zložene tako, da tvorijo bolj zaobljeno, skoraj okroglo odprtino. Gre za prerez jame, v kateri je na glavo visel nihče drug kot Luke Skywalker.

V kombinaciji z včerajšnjo minifiguro, mi je današnji modelček ZELO VŠEČ!

na vrh

Santa Gonk


Gonki postajajo vedno bolj priljubljeni tako pri LEGO ljubiteljih kot tudi obči internetni geekovski javnosti. LEGO jih rad uporablja kot ‘comic relief’ v svojih posebnih epizodah, po spletnih forumih in ostalih kanalih, pa gonki nastopajo v memih in drugih zabavnih domislicah.

Gonk iz legokock napravljen kot Božiček.


Oblikovalci so se letos pošalili z gonkom in ga praznično preoblekli kar v Božička. Nad mikro modelčkom nisem prav nič navdušen. Priznam, da sem kar potreboval nekaj trenutkov, da sem ugotovil, kaj ta kupček rdečih in belih legokock sploh predstavlja. Verjamem, da je marsikomu šala oblikovalcev všeč, jaz pa sem, zaradi preteklih odličnih in lepih minifigur ter modelčkov, nad prazničnim gonkom RAZOČARAN!

na vrh

R2-D2

Skoraj en meter visok, Astromehanični droid, na treh nogah – od katerih se ena lahko skrije, bi bil lahko najpopularnejši lik v sagi Star Wars. Prava ikona popkulture se kiti z neverjetnim številom nagrad in nazivov za najbolj priljubljenega droida. Pojavil se je celo v filmu Star Trek Into Darkness.

LEGO R2-D2 v prelepem rdečem božičnem puloverju na katerem je spleten obraz C-3PO

R2-D2 je razen osrednjega trupa, sestavljen iz popolnoma standardnih koščkov. Glava je zelo lepo in detajlno potiskana z vsemi vzorci, senzorji in R2-jevim zvedavim očesom. Kar dela današnjo minifigurico posebno, je trup, ki je ‘preoblečen’ v praznični pleten pulover. Spredaj ima izvezeno glavo svojega najljubšega prijatelja C-3PO-ja, zadaj pa krasi pulover izvezen znak upornikov. R2-D2 skupaj s C-3PO sta odličen in neločljiv par. ZELO VŠEČ!

na vrh

Zaključek

Odpiranja letošnjeg aLEGO Star Wars adventnega koledarja sem se lotil (zopet) z visokimi pričakovanji in mirno lahko rečem, da sem zelo zadovoljen. Za 24 okenci je bilo skritih kar nekaj zelo lepih mikro modelčkov, čudovitih minifiguric in duhovitih presenečenj. Ali lahko priporočim nakup LEGO Star Wars adventnega koledarja tudi po koncu odpiranja? Absolutno. Če si ljubitelj Star Wars, ga najverjetneje že imaš, v nasprotnem primeru, ti zagotavljam, da ne boš razočaran. Kaj več, pa spišem v prihodnjih dneh.

Hvala za družbo vseh 24 dni.

Vesele kockaste praznike in ‘may the force be with you’!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja