LEGO 75307 Star Wars Adventni koledar 2021

LEGO Star Wars Adventni koledarji že nekaj časa niso novost. Od vsega začetka so vedno med najpopularnejšimi LEGO koledarji. A letošnji adventni koledar Star Wars dejansko je v nečem novt. Gre za temo Mandalorian, ki je del Star Wars sveta in ima svojo TV serijo na kanalu Disney+.

Iz prejšnjih let smo bili navajeni, da so se za okenci skrivali mikro buildi in minifigure iz vseh devetih filmov Star Wars. Predvidevam, da bo letošnji koledar osredotočen zgolj na prvi dve sezoni Mandaloriana. Ali bo med njimi tudi kak sladkorček iz prihajajoče tretje sezona, bomo morali potrpežljivo počakati. Ampak ne več kot 24 dni.

Pridruži se mi pri odpiranju okenc. Vsak dan bova s sinom odprla in poslikala vsebino okenca tistega dne. Jaz pa bom še nekaj malega napisal. Opisi bodo objavljeni na tej strani kronološko, tako boš imel celotno vsebino koledarja na enem mestu.

Da ne bom pokvaril presenečenja, bom objavljal z enodnevno zamudo.

Letos odpiram tudi LEGO Marvel Avengers Adventni koledar, pridruži se mi.


Razor Crest

Odpiranje letošnjega LEGO Star Wars Adventega koledarja se je začelo naravnost fantastično. Prvo skrito presenečenje je legendarna vesoljska ladja Razor Crest. Lastnik Razor Cresta je nihče drug kot sam Din Djarin ali Mandalorian. Ladja svojo obliko črpa iz estetike letal II. svetovne vojne in zapuščenih, propadlih letal. Osnova za ladjo je bil A-10 Thunderbolt ‘Warthog‘ nad katerim je bil avtor TV serije, Jon Favreau, nadušen kot otrok.

LEGO Adventni koledar 2021 Razor Crest

Današnji mini build je preprost dokaz zakaj so adventni koledarji popularni. Zelo lepo in verodostojno izdelan modelček je pravi biser in nedvomno presenečenje prvega dne. Pričakoval sem ga kasneje. Od lanskega mini setka se razlikuje v pomembnih malenkostih – oblika motorjev, repa in dodanih barv na boku. ZELO VŠEČ

na vrh

Riot Marov zvezdni lovec

Če je bila včerajšnja ladja prepoznavna že vsaj na pol parseka daleč, sem imel z današnjo precej več težav. Zahvaljujoč internetu in kopici fenov Manadolirana, sedaj poznam lovca na glave z imenom Riot Mar in njegovega zvezdnega lovca.

POZOR KVARNIK! (SPOILER ALERT!)
Če še nisi pogledal prve sezone TV serije MAndalorian, si rajši ne oglej spodnjega posnetka.

https://www.youtube.com/watch?v=JSzGIJ94Bwo

Všeč mi je, da LEGO občasno izdela tudi (mikro) set plovila, lika ali zgradbe, ki ni tako zelo znan ali slaven. Če sem prav videl, je tale zvezdni lovec prvič predstavljen v uradnem LEGO setu.

LEGO Adventni koledar 2021 Riot Mal zvezdni lovec Starfighter

Po včerajšnjem odličnem modelčku danes resnično nisem pričakoval še enega tako dobrega. Modelček zvezdnega lovca mi je ZELO VŠEČ, kljub temu da ladje nisem poznal niti nisem nikjer našel fotografije ali uradnega modela. Pri modelčku mi je všeč ustvarjalna izbira daljnogledov za motorje in rdeče polkrožne transparentne ploščice za pilotsko kabino.

na vrh

Stormtrooper

Končno prva minifigura. In to ne navadna. Stormtrooperji ali po naše Nevihtni bojevniki se zelo pogosto najdejo v LEGO Star Wars adventnih koledarjih. Še sreča, da jih res nikoli ni preveč. Kako so dobili ime in po kom se je zgledoval George Lucas sem pisal v lanskem adventnem koledarju. V vsakem filmu jih umre ogromno in prav zanimivo bi bilo imeti podatek, koliko žrtev je utrpela Imerialna vojska v vseh devetih filmih. Kot zanimivost, ob uničenju Zvezde smrti je umrlo točno 30.984 teh vojakov. Govori se, da je bilo na krovu Zvezde v trenutku uničenja za eno Ljubljano osebja – 265.765 oseb.

LEGO Stormtrooper minifigura Adventni vencke Star Wars LEGO 2021

Minifigura Stormtrooperja iz letošnjega LEGO Star Wars Adventnega koledarja je enaka lanskemu. Razlikuje se le v tem, da letošnja (še) nima orožja. Resda so zelo slabi strelci, a brez orožja jim vseeno ni treba biti. Vse skupaj kaže na to, da bomo v prihodnjih dneh (mogoče že jutri) dobili polno stojalo za orožje. VEDNO VŠEČ.

na vrh

E-Web Heavy Blaster

Opa, to pa je presenečenje. Pričakoval sem stojalo za orožje, dobil pa pravi top. To ni navaden top, ampak eno najmočnejših avtomatskih blasterjev, ki ga je imel Imperij. Da ne gre za navadno orožje priča njegov maksimalni doseg, ki je do 750 metrov. Top je iz dveh delov: blasterja na tripodu ter baterije. Za njegovo upravljanje sta zato potrebna dva, eden Stormy strelja, drug uravnava napajanje in skrbi, da se ta ne pregreje.

LEGO E-web heavy blaster iz legokock

E-Web Heavy Blaster iz legokock izvrstno posnema obliko pravega topa. Dušilec je odličen, prav tako so mi všeč nogice in držalo. Škoda, da niso dodali še baterije, saj bi to naredilo modelček vrhunski. Zgornji strelni element je prevelik, a je streljanje snežnih kep dobrodošla funkcija.

Včerajšnji Stormy se ga je zelo razveselil. Tudi jaz. VŠEČ.


na vrh

Tarče

Tarče, s katerimi bo Stormtrooper malo povadil preden se bo spet spopadel z Maščevalcema. Stormtrooperji slovijo kot najslabši strelci v celi galaksiji a i šire. Od prvih filmov dalje kroži med ljubitelji Star Wars kopica šal na ta račun. Teorij je ogromno. Lucas ni nikoli potrdil nobene, a v filmih so Stromyji vedno streljali mimo. Zakaj je tako, smo dobili namig v seriji Star Wars Rebels. Poveljnik Rex, preoblečen v Stormtrooperja, v eni epizodi, ne zadene ničesar. Priduša si, da zgreši nasprotnike zaradi čelade, in ko si jo sname, spet zadene, kot je treba.

LEGO rdeče tarče za streljanje iz legokock

Tarče so zelo enostavne in stojijo presenetljivo dobro. Skupaj s Stormyjem in topom, so tarče kljub igralnemu potencialu, še vedno rahlo razočaranje. Lahko bi dodali nalepke z Mandovo glavo ali njegovim znakom. Ker pogrešam malo več nagajivosti, ki jo Stormtrooperji in tarče nudijo, mi je današnji modelček NIČ POSEBNEGA!

LEGO Stormtrooper z E-Web Heavy Blasterjem iz legokock strelja na okrogle tarče iz legokock.

V okencu so bile štiri tarče. Glede na to, da sta na škatli narisani dve, se bojim, da bo v drugem okencu nekaj manjkalo. To bo sicer prvič v šestih letih, odkar odpirava koledarje.

na vrh

Imperialni transporter


Miklavž je danes prinesel prvo Star Wars vozilo, prvi dve sta namreč plovili. Imperialni transporter oz. Imperial Troop Transporter (K79-S80 ali kar ITT) je namenjen transportu Stormtrooperjev. Videli smo ga v prvi sezoni TV serije Mandalorian, ko se Stormtrooperji Moffa Gideona pripeljejo na obleganje Jin Jarina. ITT ima značilen in prepoznaven zvok, ki je posledica repulsne tehnologije. Vozilo namreč s pomočjo te tehnologije lebdi. Upravljata ga dva pilota, posebnost pa je šest zunanjih niš, na vsaki strani po tri, v katerih stojijo Stormtrooperji.

LEGO Imperail Trooper Transporter iz legokock

Modelček dobro posnema obliko pravega ITT, zato sem ga brez težav prepoznal. Na strehi siv loparček, ki zelo dobro posnema top, ob strani pa 1×2 platki in dva ingota dokaj prepričljivo predstavljajo prej omenjene niše. Prednje steklo je odločno preveliko, a to je najbrž za to merilo maksimum, kar je možno. Kljub manjšim ‘odstopanjem’, ki so posledica mikro merila modelčka, mi je VŠEČ.

na vrh

Mythrolov speeder

Ali je bila odločitev, da letošnjo Star Wars temo LEGO omeji le na TV serijo Mandalorian, bo pokazal čas. Do konca je še kar nekaj okenc in takšna presenečenja, kot je spet danes, imam najrajši. Sprva sem mislil, da gre za speederja iz prvega dela Mandaloriana, a sem kmalu videl, da ni pravi, saj je tisti rdeč. Z malo pomoči interneta sem ugotovil, da gre za Mythrolov speeder iz 12. dela nanizanke. Modrega vesoljca Mythrola sicer prvič srečamo prav v prvem delu, kjer v baru na ledenem planetu Pagodon skuša podkupiti Jin Jarina. Modri speeder pa vidimo mnogo kasneje.

Mythrolov speeder iz legokock. Speeder Star Wars legokocke.

Današnji modelček me zelo spominja na Lukov landspeeder iz filma A New Hope. Mogoče gre za podoben model landspeederjev in podobnost ni naključje. Modelček iz legokock sicer odlično posnema osnovno obliko speederja. Zelo očitni in posrečeno so izdelani motorji ter odlično je narejen prepoznaven, zaobljen sprednji del. Večji kompromis so morali narediti pri samem razmerju – speeder je malo prekratek, vetrobransko steklo pa je preveliko. Kljub tem pomanjkljivostim, ki so posledica merila in omejitve s količino kock, sem ZADOVOLJEN.

na vrh

Tusken

Tuskeni ali tudi Peščeni ljudje so nomadi, ki živijo na peščenem planetu Tatooine. Slovijo po tem, da niso nič kaj preveč gostoljubni do tujcev. Ker verjamejo, da je voda na Tatooinu sveta in zato pripada samo njim, zelo radi napadajo farme, ki iz zraka zbirajo vlago. Najbolj slavno tovrstno farmo smo lani dobili v adventnem koledarju. Tu je opis.

LEGO minifigura iz legokock Tuskanski jezdec Tuskan rider

Minifigura Tuskena je izdelana izvrstno. Poleg lepo potiskanega trupa daleč najbolj izstopa detajlno izdelana glava z vidnimi trakovi. Tu so še filtri za zrak in kovinski okularji ter ustna maska. Kljub temu da je minifigura enaka, kot je v aktualnih setih, mi je današnje presenečenje ZELO VŠEČ.

na vrh

Tuskenovo stojalo z orožjem


Tradicionalno orožje Tuskenov je Gaderffii ali kar Gaffi. Gre za palico s konico na enem koncu in topim, udarnim delom na drugi strani. Največkrat je bila na vrhu ukrivljena s kavljem in je tako spominjala na rep puščavskega škorpijona. V rokah Tuskenov je bilo to smrtonosno orožje. Tuskeni pa niso edini, ki nosijo gaffije. Še nekdo, na videz veliko bolj ljubek s popolnoma drugega in drugačnega planeta uporablja gaffije – Ewoki.

Tuskenovo orožje Gaderffii ali Gaffi iz legokock

Danes sem ostal brez besed, saj je današnji modelček totalno razočaranje. Kopica peščenega ‘skalovja’ na katerega je prislonjen gaffi, ki bi ga brez večjega problema lahko dodali včerajšnji minifiguri Tuskena. RAZOČARAN!

na vrh

Balista

Tuskeni so z gaffijem nevaren nasprotnik, a proti puščavskemu zmaju – Krayt Dragonu, so nemočni. Še dobro, da smo danes dobili balisto, saj bo naš Tusken z njo dosti nevarnejši. Baliste so poznali že stari Rimljani, v uporabi pa so očitno tudi na Tatooinu. Lahko so tako majhne, da jo upravlja le en vojak ali tako velike, da je za njihovo upravljanje potrebno več parov rok. Ena takšnih je v TV seriji in tudi kot današnji mali modelček. 

Balista iz legokock

Mikro modelček baliste iz legokock, ki se je skrival v današnjem okencu, je zelo prepoznaven. Obliko napetega loka so oblikovalci dosegli z dvema rogovoma, ki sta pripeta bočno na jedro. Na vrhu je pripet metalec kock oz. kep, ki poskrbi za igralno in zabavno plat. Moti me le spodnja kocka peščene barve, ki služi le temu, da je ročaj dovolj visoko. Le tako ga namreč minifigura Tuskena lahko drži. VŠEČ.

na vrh

X-Wing

There’s too many of them, je v filmu Jedijeva vrnitev zakričal pilot X-Winga in se zapodil med množico Tie-Fighterjev med napadom na Zvezdo smrti 2. To, da jih je preveč, nikakor ne velja za Star Wars modelčke iz legokock. Meni zelo ljubi X-Wingi so bistveno boljši kot imeprijevi Tie-Fighterji. In temu primerno tudi dražji. Nov T-65 B X-Wing, ki ga lahko vidimo v TV seriji Mandalorian, je vreden 150.000 kreditov. Rabljenega se je dobilo že za pol cene. Toliko pa je stal nov Tie-Fighter.

X-Wing iz legokock

Modelček X-Winga se v osnovi ne razlikuje kaj dosti od lanskega. Mislim, da se tehnika gradnje mikro modelčkov X-Winga v zadnjih letih ni bistveno spremenila. Zakaj le, saj z danimi elementi, ki so na voljo, zelo dobro posnema prave X-Winge. Kljub temu, da je letos modelček ponovno v adventnem koledarju, mi je ZELO VŠEČ!

na vrh

Tie-Fighter

Veliko modelčkov se v adventnem koledarju pojavlja v parih, zato je današnji modelček pričakovan. Tie-Fighterji so poleg Vaderjeve črne maske zagotovo eden najbolj prepoznavnih simbolov Imperialne vojske. Še več, tako kot Vaderjevo dihanje, tudi Tie-Fighterjev značilni zvok zbuja nelagodje.

Tie fighter iz legokock

Mikro modelček Tie-Fighterja, ki smo ga dobili danes, mi je celo bolj všeč od včerajšnjega X-Winga. Je pravih oblik, barv in proporcev. Komaj čakam, da z Juniorjem uprizoriva mini bitko. Ve se, kdo bo dobil dvoboj, a mi je kljub temu današnji modelček ZELO VŠEČ!

na vrh

Scout trooper

Scout trooperji ali Imperialni izvidniški vojaki imajo na sebi lažji oklep in manj orožja kot Stormtrooperji. Ko so se prvič pojavili v filmu Jedijeva vrnitev, so hitro dobili množico ljubiteljev. Scout trooperji so mnogo manj specializirani od ostalih čet. Resda predvsem sodelujejo v izvidniških nalogah, kjer je potrebna hitrost in ne toliko moč, a v TV seriji Mandalorijan smo videli, da so izurjeni tudi v ugrabljanju.

LEGO minifigura Scout trooper Imerialistični izvidniški vojak

Minifigura, ki smo jo dobili danes. je resnično lepo izdelana. Poleg zelo detajlno narejene čelade je obojestransko potiskan tudi trup. Noge so, kot je navada, potiskane zgolj spredaj. Tudi tokrat minifigura ni opremljena s strelnim orožjem. To nedvomno pomeni, da bo v naslednjih dneh v okencu zopet skrito stojalo z orožjem, česar se ne veselim. Mogoče pa nas presenetijo in dobimo speeder, s katerim se vozijo okoli ti bojevniki. ZELO VŠEČ!

na vrh

Trooperjevo stojalo za orožje

Včerajšnje slutnje so se uresničile – danes smo dobili stojalo z orožjem za Scout trooperja. Pohvale vredno je, da LEGO opremlja minifigure s pištolami, saj so sicer zelo miroljubno orientirani in se izogibajo vojaškim stvarem. Stojala za orožje, kot je bil Tuseknov, in ta danes, sta nepotrebni mašili. Orožje bi brez problema že dodali minifiguram in okenca napolnili s čim drugim.

Siv zid iz legokock. ob straneh sta pripeti pištoli.

Zelo enostaven modelček zidu z linasto odprtino sive barve, ki ima na vsaki strani pripeto eno orožje, je očitno največ, kar lahko pričakujemo od stojal za orožje. RAZOČARAN!

na vrh

Speeder

Končno smo dobili dodatek kot se šika za Scout trooperja. V filmih in TV seriji Mandalorijan kar nekajkrat vidimo kako Scouti drvijo in na nih lovijo odpadnike. Speederji so zelo hitri in okretni, lahko dosežejo hitrost tudi do 500 km/h.

Imperialistični speeder iz legokock.

Dobrodošel modelček, ki resnično doda vrednost in igralnost Scout trooperju izpred dveh dni, saj je v minifig merilu. Barvno je zelo podoben pravemu, moti pa me razmerje dolžine in širine. Tudi preveč oglat zadek ni čisto pravi. Speeder je malce prekratek. Najbrž bi se dalo to urediti z nekaj manjšimi spremembami. Ročici za upravljanje speederja na prvi pogled delujeta nerodno, a ko pripnemo minifiguro nanje, je položaj voznika dokaj avtentičen. ZELO VŠEČ!

na vrh

Repulsorlift/lebdeča ciza

Še ena težka referenca iz serije Mandalorian za katero sem si moral izdatno pomagati z internetom. Hvala bogu so na spletni strani Brickset pravilno ugotovili za katero stvar iz serije gre. Repulsorlift oz. jaz sem poimenoval tole kar lebdeča ciza je iz prve sezone, ko skuša Mandalorian oz. Jin Jarin pobegniti z Nevarra.

Repulsorlift iz legokock. Lebdeča ciza iz legokock.

Kljub temu da imam zelo rad mikro modelčke iz adventnih koledarjev, pa imam težave z današnjim. Mali astromech droid je edino, kar mi je všeč in vsakdo takoj prepozna, kaj predstavjata ti dve kocki. Drugo mi, žal, deluje neprepričljivo. Resda se vidi, da gre za neko vozilo, a nas ga, po odzivih na internetu, velika večina ni prepoznala. Mogoče je zopet težava v razmerjih ali v tem, da je droid premajhen. NIČ POSEBNEGA.

na vrh

Lahka križarka Moffa Gideona

Kakšen dragulj se je danes skrival za okencem. Zdi se mi zelo zanimivo, da nekdo s takšno močjo in vplivom, kot je Moff Gideon, ne potuje okoli s Star Destroyerjem. Njegova lahka križarka ni bila narejena toliko za bojevanje kot za raziskovanje. Nekje sem prebral, da so bile tovrstne ladje zelo pogoste na zunanjih mejah (znanega) vesolja, kjer kraljuje ravno Gideon.

Lahka križarka Moffa Gideona iz legokock.

Mikro modelček iz legokock je popoln. Barva, oblika, razmerja, celo nekaj detajlov so na tem malem modelčku, kar mi je ZELO VŠEČ!

na vrh

IT-0 zasliševalec

Tako, sedaj ni več šale. Vsebino zadnjih šestih okenc bom slej ko prej izvedel, saj mi bo v pomoč današnji modelček. Gre za droida, ki ga imperij uporablja za zasliševanje, občasno pa tudi kot zdravljenje. Kako reagirajo pacienti, ko zagledajo IT-0 z injekcijsko iglo, ne vem. Verjamem, da ni potrebne dodatne pomoči.

IT-0 Interoggator IT-0 droid za zasliševanje

Modelček iz legokock je zelo enostaven, a nikakor slab. Pravi IT-0 je črne barve z močno rdečo lučjo, kar so oblikovalci popolnoma zadeli. Ob strani ima, kot tudi pravi, pritrjeno injekcijo. Všeč mi je, da so dodali transparentno stojalo, ter na ta način dosegli, občutek lebdenja. VŠEČ!

na vrh

Slave I

Slave I ali ladja Boba Fetta, kot so jo politično korektno poimenovali v podjetju LEGO, je vsaj tako slavna kot njen lastnik. Ladja je zadnji še delujoči primerek in zato tudi nekaj posebnega, unikatnega. Narejenih je bilo zelo malo število teh ladij, njihova primarna naloga pa je bil transport zapornikov in lov na zločince. Ker je bila že v osnovi opremljena z različnimi sistemi za prestrezanje in lovljenje, je bila tudi zelo popularna pri lovcih na glave, kakršen je Jango Fett. Ko jo je dobil v roke, mu je ni bilo treba kaj dosti preurediti.

Slave I, ladja Bobe Fetta.

Mikro modelček Slave I sem nestrpno pričakoval, odkar sem ga opazil na škatli Adventnega koledarja. Z gotovostjo lahko rečem, da danes nisem razočaran. Oblikovalcem je uspelo v tako majhnem merilu ujeti pravo obliko, barvne kombinacije in celo nekaj detajlov. Zelo pohvalno je, da modelček lahko stoji pokonci in da sta stranski krilci pomični. Kljub temu da je modelček malce preveč oglat, mi je ZELO VŠEČ!

na vrh

IG-11

Junaški robot, zaščitnik Baby Yode in neusmiljeni preračunljivi lovec na glave. IG-11 je bil ustvarjen samo za serijo Mandalorian. Ustvarjalci so mu namenili posebno vlogo, robot, ki je bil ustvarjen za ubijanje, na koncu z žrtvovanjem reši svojo nekdanjo tarčo. Za enega izmed spopadov, v katerem IG-11 ubije dva imperialna Scout trooperja na speederjih, so se menda zgledovali po vesternih Seria Leoneja s slavnim Clintom Eastwoodom v glavni vlogi.

LEGO IG-11 minifigura.

Minifigurica IG-11 ima detajlno in lepo potiskano glavo z izrazom, ki bi lahko bil celo nasmeh. To pa je več ali manj tudi vse kar ga loči od navadni vojnih droidov, ki smo jih dobili v prejšnjih koledarjih. IG-11 ima na hrbtu, žal spet, prazno kocko, kamor se pritrdi njegovo dolgo puško. Očitno bo pred koncem še eno stojalo z orožjem. Kljub temu da že imam IG-11, mi je današnja minifigura všeč, a ker nima orožja, sem ZADRŽAN.

na vrh

Stojalo za orožje tretjič?!

Ah, no, LEGO še eno stojalo za orožje? Resno?! Točno tega sem se bal, ko včeraj IG-11 ni imel orožja. Kot bi nas nekdo s podjetja nalašč spravljal v slabo voljo.

Stojalo za orožje z dvema dolgima puškama.

Današnje stojalo, TRETJE po vrsti, in upam, da tudi zadnje v tem adventnem koledarju, ima dve puški. Prva pripada IG-11, gre za dolgo puško z blasterjem (long blaster rifle) in slavni Amban phase-pulse blaster, ki ga nosi Mandalorian. RAZOČARAN!

na vrh

Grogu

Če smo bili včeraj razočarani, pa se danes vsi topimo od prisrčnosti. Baby Yoda, kot mu pravijo njegovi oboževalci pripada isti vrsti bitij kot Mojster Yoda. V seriji so se odločili, da Grogu ne bo računalniško generiran lik (CGI), pač pa lutka. Upravlja jo skupina vsaj petih ljudi. Disney+ zanj dosledno uporablja naziva The Child in Grogu, kljub res ogromni popularnosti vzdevka Baby Yoda.

Minifigura LEGO Grogu Baby Yoda v rdečem puloverčku z zelenim šalom.

Končno prvi od glavnih zvezd letošnjega Star Wars Adventnega koledarja. Minifigurica Groguja je tudi razlog, da nas je veliko kupilo letošnji Star Wars koledar. Grogu je oblečen v rdeč pajac s potiskanim šalom in malimi belimi vzorci na zgornjem trupu. Poleg so dodali še košaro, ki se lahko pritrdi na speeder ali pa še kam drugam. ZELO VŠEČ!

na vrh

Grogujev lebdeči voziček

Din Djarin je našel prvi lebdeči voziček, da bi lažje prenašanje svoje ‘žrtve’. Ko so mu ga uničili, mu je Kuiil naredil novega, kovinskega.

Grogujev lebdeči voziček iz legokock.

Spet en modelček, ki odlično posnema obliko pravega predmeta. Voziček oz. lupinica dokaj natančno posnema obliko lebdečega jajčka in včerajšnja figurica Groguja zelo lepo sedi v njem. Barve so praznične, kar mi je všeč, saj gre za praznični set. Kljub temu da modelček nima (snemljivega) pokrova, mi je ZELO VŠEČ!

na vrh

Mandalorian


Mandalorian, Mando ali Din Djarin je glavni junak TV serije Star Wars Mandalorian. Igralec Pedro Pascal, ki Mando v seriji igra, je navdih za to vlogo iskal v starih vesternih s Clintom Eastwoodom in samurajskih filmih Akire Kurosawe. Koliko tega mu je uspelo vnesti v svoj lik, presodite sami. Dejstvo je, da je TV serija zelo popularna, saj v teh dneh prihaja na spored že tretja sezona.

LEGO minifigura Mandalorian z božičnim šalom okoli vratu.

Minifigurca Mandoto v polni sijoči opravi iz beskarja, je čudovita. Za praznično vzdušje poskrbi rdeč šal, ki je žal natiskan. Poleg trupa in nog sta tokrat potiskani tudi roki, kjer izstopata znak klana Mudhorn in posebno orožje – Whistling Birds. ZELO VŠEČ!


na vrh

Zaključek in končna ocena

LEGO 75307 Star Wars Adventni koledar 2021 me je rahlo razočaral. Najbrž zato, ker sem pričakoval mnogo več. Ljubitelj sage Star Wars in zadnji dve leti tudi Mandalorca, sem pričakoval veliko več minifigur in modelčkov vozil. Žal smo dobili TRI (3!) stojala za orožje in samo štiri (4!) minifigure. Mogoče mi je to zameglilo generalni pogled na vse skupaj. Vendar, povprečna ocena posameznih okenc je ravno VŠEČ. To me je malce presenetilo, saj sem imel občutek, da ni tako. Ko sem še enkrat preletel letošnja ‘darila’ moram priznati, da je med njimi nekaj res dobrih, zato letošnjemu Star Wars Adventnemu koledarju lahko z največjim veseljem dodelim oceno VŠEČ!

Kaj pa tebi? Ti je bil LEGO 75307 Star Wars Adventni koledar 2021 všeč?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.