LEGO 40450 Amelia Earhart GWP

40450 LEGO Rdeče letalo Amelie Earhart na črnem podstavku s plaketo. Poleg stoji ekskluzivna minifigura Amelia Earhart, ki v roki drži zemljevid.

LEGO 40450 Amelia Earhart je letošnje presenečenje za 8. marec, ki ga boš dobil za darilo ob nakupu nad 100 €. Akcija velja le v spletni trgovini LEGO Store ali v certificirani trgovini. GWP (gift with purchase oz. darilo ob nakupu) je namreč na voljo le v uradnih in certificiranih LEGO trgovinah. Darila zato ne dobiš v Mimovrste, Müllerju in ostalih trgovinah, ki prodajajo LEGO kocke.

V zadnjih letih LEGO skuša pokazati pomembno vlogo žensk v svetu z različnimi seti. Že samo bežen pregled setov, ki so trenutno na voljo v trgovini, razkrije, da so ženske v setih, izvzemši LEGO Friends, močno zapostavljene. Stvari gredo na bolje. Lep dokaz je 21312 Lego Ideas Women of NASA, ter vedno večje število (zbirateljskih) minifiguric ženskega spola.

Kdo je Amelia Earhart?

Z dvema besedama – izredna ženska. Leta 1897 rojena Amelia je prva ženska, ki je sama preletela Atlantik v letalu Lockheed Vega. Neustrašna pustolovka si lasti tudi rekord prvega neprekinjenega solo poleta med Havaji in Kalifornijo ter še mnoge druge, tudi višinske rekorde. Poleg vseh drugih podvigov si je omislila neverjetno 47000 km dolgo pot okoli sveta. Gre za najdaljši možen polet okoli sveta, ki je možen zgolj okoli ekvatorja. Žal ji podvig ni uspel, saj se je po 35000 km nekje blizu Nove Gvineje izgubila za njo in njenim kopilotom vsakršna sled. Do danes ostankov letala niso našli. O njunem izginotju kroži cel kup teorij. Tudi takšnih, da sta bila ameriška vohuna in jima je ameriška vlada, v zameno za podatke, ki sta jih pridobila med letom, dodelila drugo identiteto.

Set z Amelio je presenečenje tudi zato, ker je svoj veliki solo podvig čez Atlantik opravila leta 1932. Kar pomeni, da je letos ‘šele’ 109-letnica. Logično bi ga zato pričakovali naslednje leto. Kakor koli, set je sestavljen iz ekskluzivne minifigure pilotke Amelie Earhart, njenega rdečega letala Lockhead Vega, s katerim je preletela Atlantik. In nenormalno velikega črnega podstavka letala.

Set 40450 Amelia Lockhead boš dobil med 6. in 14. marcem ob nakupu nad 100 €.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja