LEGO 10283 NASA Space Shuttle Discovery

10283 NASA Space Shuttle Discovery in Hubblov teleskop iz LEGO kock

LEGO se že lep časa dokaj uspešno povezuje z drugimi bolj ali manj zanimivimi znamkami. Eno takšnih partnerstev, ki je na kožo lego kockam, je z ameriško vesoljsko agencijo NASA. Sodelovanje od katere si obe strani obetata koristi se zdi popolnoma logično. LEGO je v preteklosti že izdelal nekatera zelo priljubljena vesoljska vozila. To je na primer slavna raketa, ki je ponesla prve ljudi na Luno – 92176 Saturn V. Pa 10266 LEGO NASA Apollo 11 Lunarni modul, ki so ga izdali ob 50. obletnici pristanka na Luni. In nenazadnje tudi 21321 Mednarodna vesoljska postaja.

Raketoplan Discovery

Raketoplan Discovery je legendarni raketoplan, ki je vrsto let vozil astronavte na Mednarodno vesoljsko postajo. V vesolje je poleg astronavtov ponesel še en neverjetni dosežek – Hubblov teleskop. Žal so leta 2011 program opustili in leto 2021 je kot nalašč, da se je LEGO poklonil temu velikemu dosežku človeštva.

LEGO NASA

Na promocijskih fotografijah komplet zgleda čudovito. Model zelo dobro posnema obliko pravega raketoplana in je izdelan zelo detajlno. Model ima vrata tovornega prostora, ki se odpirajo in zapirajo, premikajočo se robotsko roko na katero se pripne Hubblov teleskop, na zadku so trije glavni potisni motorji z manjšimi manevrirnimi motorji. In prepričan sem, da se znotraj modela skriva še marsikaj.

Za češnjo na torti vsem navdušencem potovanja v vesolje, pa je LEGO poskrbel na predstaviti tega kompleta z ekskluzivnim intervjujem upokojene astornavtke, ki kot prva ameriška ženska poletela v vesolje prav z Discoveryjem. Posnetek intervjuja z dr. Kathy Sullivan boš našel na tej povezavi.

Set 10283 Space Shuttle sestavlja 2354 koščkov in bo od 1. aprila dalje na voljo ekskluzivno v spletni trgovini LEGO Store in pooblaščenih LEGO trgovinah. Predvidena cena bo 179,99 €

Si tudi ti navdušenec na vesoljem in vesoljskem potovanju? Ti je set všeč in si ga boš kupil?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja