Ker hrana ni za tjavendan

Smetanova torta, krožnik juhe, kos lubenice, klobasica, kos kruha, kos čokoladne pite, kupček smetane, pomfrit, muffin in čokoladna lučka. Vse iz LEGO kock.

Hrana ni za tjavendan, pa tudi igrati se ni lepo z njo. Pri nas doma to vemo in se tudi držimo teh pravil. No, če sem iskren, ni čisto tako. V bistvu zavestno kršimo drugo pravilo. No, če sem iskren, ni čisto tako. Saj se dejansko ne igramo s pravo hrano, ampak z LEGO kockami. Pa tudi to ni čisto res. Saj veš, z LEGO kockami se ne igramo ampak ustvarjamo. Hrane, narejene iz kock, ne pojemo, niti je ne zavržemo. Vse skupaj podremo in kocke ponovno uporabimo za druge kreacije. V bistvu se zelo držimo tistih dveh pravil – hrane ne mečemo stran, ampak jo recikliramo v druge ideje. Igramo pa se tudi ne z njo, ampak jo ustvarjamo.

Ker hrana ni za tjavendan?

Danes, 24. aprila, je prvi slovenski dan brez zavržene hrane. Ekošola in Lidl Slovenija že od leta 2015 soustvarjata en zelo simpatičen projekt, ki se imenuje Hrana ni za tjavendan. Gre preprosto za ozaveščanje o pomenu in vrednosti hrane ter o spodbujanju, da bi s hrano delali čim bolj spoštljivo. Tudi zato, da bi je zavrgli čim manj, saj veš, ker hrana ni za tjavendan.

Si že kdaj naredil hrano iz kock? Pokaži fotko v komentarju, da vidimo še drugi kaj ustvarjaš.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja