Čudovit praznični set LEGO 40499 Božičkova vprega

Bozickova vprega božiček na saneh in 4 severni jeleni pred oknom

Si se kdaj spraševal, kako dobrim decembrskim možem uspe neverjetni podvig obdarovanja? Z odličnimi predčasnimi pripravami, seveda. Kot je že vrsto let navada, nam je tudi letošnji september, podjetje LEGO začelo predstavljati božične sete. Po Božičkovem obisku, letošnjem setu iz teme Zimska vasica, smo dobili še manjši čudovit praznični set LEGO 40499 Božičkova vprega.

Božičkov bojni paket s severnimi jeleni

Na internetu se je med ljubitelji razširila šala, da gre v primeru seta LEGO 40499 Božičkova vprega za bojni paket s severnimi jeleni. Šala se nanaša na tako imenovane Battle Pack-e oz. bojne pakete v temi Star Wars, kjer so v setu največkrat vodja in štirje (ali celo več) minifigure vojakov. V tem primeru za Božička in štiri severne jelene.

Praznični set LEGO 40499 Božičkova vprega

9+
Število kock: 343
Število minifigur in živali: 1 in 4
Cena: 39,99 € (0,12 €/kocko)

Zelo simpatičen set je sestavljen iz rdečih sani slavnega skrivnostnega možica v rdečem in štirih severnih jelenčkov. Koliko jelenov je v prvi Božičkovi vpregi, preberi malce nižje (ni štiri). Mnogi se boste razveselili minifigure Božička, ki ga letos dobite tudi v večjem setu Božičkov obisk. Če omenjeni set že imate, naj vas ne skrbi set LEGO 40499 bo vseeno lepo dopolnil vzdušje v Zimski vasi. V vsakem primeru pa boste dobili kar štiri jelene velikosti minifigur in zelo lepe sani. Tisti, ki bi kupili set le zaradi jelenov, prej preverite cene posameznih figuric na Bricklinku. Set 40499 je že v osnovi precej drag, glede na odziv internetne javnosti bo najverjetneje zelo popularen in ga bo težko dobiti.

Kdaj bo na voljo praznični set LEGO 40499 Božičkova vprega?

Mali božični set boš lahko kupil v trgovini 1. oktobra. Glede na navdušenje med ljubitelji LEGO kock predlagam, da pohitiš in si rezerviraš svojega čim prej.

Koliko jelenov vleče pravo vprego?

Kot se pritiče skrivnostni osebnosti, kot je Božiček, je marsikaj v zvezi z njim nejasno. Poleg najočitnejšega, kako mu uspe v eni noči obkrožiti svet in obdariti vse pridne otroke, se mnenja krešejo tudi pri številu severnih jelenčkov. Prvič se vprega omenja v otroški slikanici iz leta 1821, kjer sani vleče le en jelen. V pesmi, ki je osnova za sodobno Božičkovo podobo, jih je osem. Njihova imena skoraj vsi poznamo. Najbolj poznana različica z jelenčkom Rudolfom jih ima devet.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja