Ali je lahko LEGO 21327 Ideas Pisalni stroj pripomoček avtorju bloga?

Moški z brado sedi za mizo in občuduje pislani stroj iz LEGO kock

Letos bo na police prišel še en ljubiteljski set – Impresivni LEGO 21327 Ideas Pisalni stroj. 2.079-delni set je zasnoval Anglež Steve Guiness in ga je leta 2019 objavil na platformi LEGO Ideas. Idejo za pisalni stroj je dobil pri finalni nalogi prvega angleškega LEGO Masters šova leta 2017. Steve in njegov kolega Nate Dias sta na šovu osvojila pokal LEGO Masters s kreacijo, katere del je bil tudi pisalni stroj. Kot zanimivost naj omenim, da je bil v šovu še nekdo, čigar set Everyone is Awesome je pred kratkim prišel na police. Matthew je bil predstavnik TLG v vlogi žiranta.

Ne samo razstavni set za v vitrino?

LEGO 21327 Pisalni stroj je prekrasen izdelek, ki ni zgolj prečudovit razstavni modelček. Ima tudi nekaj funkcij pravega pisalnega stroja. Starejši bralci bloga se boste zagotovo z nostalgijo spomnili nekaterih značilnosti takšnega stroja. Kot so tipične oblike, mehanizma in zvokov teh strojev na katere smo pisali pred prihodom računalnikov. Model, ki ga je predstavil LEGO odlikuje tako izvrsten design kot tudi dovršen mehanski del. S pritiski na tipko s črko se, kot pri pravem tovrstnem pisalnem stroju, dvigne nogica. Ta je preko traku odtisnila črko na papir. Vse to posnema tudi omenjeni LEGO set.

Krajši intervju z avtorjem LEGO 21327 Ideas Pisalni stroj si lahko prebereš na spletišču brickset. Tu so tudi že objavili oceno in opis seta.

S pisalnim strojem je LEGO zopet dokazal, da so njihove kocke vrhunska igrača, s katero je možno ustvariti skoraj vse. Potrebna je le domišljija.

Komaj čakam pisalni stroj, da pričnem pisati

LEGO Ideas 21327 Pisalni stroj bo na voljo v trgovinah od 1. julija dalje. Zanj bo treba odšteti 199,99 €. Člani VIP kluba spletne trgovine LEGO ga lahko naročite že sedaj.

Ole Kirk Kristiansen na fotografiji. V ozadju pisalni stroj iz LEGO kock.

V predstavitvenem pismu so zapisali, da je s podobnim pisalnim strojem pisal tudi ustanovitelj TLG Ole Kirk Kristiansen. Naj bo ta set v navdih in v pomoč mnogim ljubiteljem LEGO kock in ne samo gospodu Kristiansenu. Vključno z avtorjem tega bloga.

Pismo v pislanem stroju iz LEGO kock

Si že kdaj pisal na čisto pravi pisalni stroj?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja