LEGO 21325 Ideas Srednjeveška kovačija

Model 21325 LEGO Ideas Srednjeveške kovačnice. Pred njo je konska oprega z vitezom in še enim vitezom, ki teče na popravilo čelade.

Srednji vek je tema, ki je med ljubitelji LEGO kock zelo popularna. Marsikdo si želi, da bi jo podjetje zopet obudilo z novimi kompleti. Da je temu tako, je lep dokaz platforma LEGO Ideas kjer je srednjeveških kreacij res veliko. S setom Srednjeveška kovačija so se nas končno usmilili in na police bo kmalu prišel prvi komplet s srednjeveško tematiko. In to po celih 8 letih. (Po podatkih strani brickset je bil zadnji večji komplet 70404 Kraljevi grad izdelan leta 2013)

LEGO Ideas

Za komplet 21325 Ideas Srednjeveška kovačija je bila osnova kreacija Clemensa Fiedlera s katero je leta 2019 dobil 10.000 glasov in se uvrstila v ožji izbor. LEGO je prvotno kreacijo precej spremenil, kar je na spletišču brickset dvignilo kar nekaj prahu v komentarjih uporabnikov. Mnenja so se najbolj kresala okrog vprašanja ali je boljša originalna kovačnica ali ta, ki sta jo ustvarila oblikovalca TLG Samuel Thomas in Liltorp Johnson.

LEGO Ideas je platforma kjer ljubitelji LEGO kock iz celega sveta objavljajo svoje kreative (MOCe) in zanje zbirajo glasove. Ko MOC dobi 10.000 glasov članov LEGO Ideas foruma, se kvalificira v nabor idej potencialnih LEGO kompletov. Podjetje LEGO nato po tehtnem premisleku izbere set, ki ga izdela in tudi prodaja v svojih trgovinah. Določen delež od prodaje dobi avtor originalne ideje.

21325 Srednjeveška kovačija

Meni je komplet 21325, kljub temu, da je bolj poenostavljen od prvotne ideje, všeč. Všeč mi je že zato, ker ni le grad ali kočija, stolp, pač pa gre za eno izmed hiš v srednjeveški vas. In, ker gre za še enega, tokrat prezrtega, srednjeveškega junaka – kovača. Hiška je po mojem mnenju lepo oblikovana, saj s kombinacijo sive ‘kamnite’ baze in lahkega rjavega in pisanega lesenega nadstropja deluje resnično srednjeveško. Vse skupaj dopolnjuje še strma streha, krita s korci, rešetkasta okna in pa 4 minifugure. To so kovač, lokostrelec in dva viteza Črnega volka (juhu), eden od njiju hiti h kovaču na popravilo helebarde (?), drugi pa je na vpregi. Celoto dopolnjuje še mini drevo, ki pričara še malo ambienta.

LEGO 21325 Ideas Srednjeveška kovačija je sestavljena iz 2164 kock in bo na voljo od 1. februarja dalje za 149,99 €

Ti je všeč originalna ideja ali ta, ki jo je naredil LEGO? Boš kupil ta set?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja