LEGO 10295 Creator Expert Porsche 911

Škatla 10295 LEGO Creator Expert Porsche 911

Kaj je boljše od enega LEGO Porscheja? Dva LEGO Porscheja, seveda. Ko se pogovarjamo o ikonah nemške avtomobilske industrije nikakor ne moremo mimo slavne delavnice športnih avtomobilov iz Stuttgarta, ki jo je leta 1931 ustanovil Ferdinand Porsche.

Porsche 911 Turbo ali Porsche 911 Targa

LEGO že vrsto let oblikuje različne sete enega najbolj priljubljenih modelov omenjene tovarne – Porsche 911. Tokratni komplet je nekaj posebnega, saj dobiš dva v enem. V škatli s 1458 kockami je načrt za dva njihova modela. Izdelaš lahko klasični coupe Porsche 911 Turbo ali model z odprto streho, kabriolet Porsche 911 Targa.

Avtor seta Mike Psiaki je povedal, da se med oblikovanjem seta niso mogli odločiti kateri model Porscheja 911 bi naredili. Bi naredili 911 Turbo ali 911 Targa? Na koncu je obveljal kompromis. Oba! Izreden izziv kako narediti z istim naborom kock 2 različna modela, je Miku in njegovi ekipi zelo dobro uspel. Ne dvomim, da bo komplet navdušil marsikaterega ljubitelja te prestižne športne znamke.

Oblikovalec pri Porscheju, Fabian Schmölz je nad podobo seta 10295 Creator Expert Porsche 911 naravnost navdušen in pravi:

“These incarnations of our sportscar icon, accurately capture the unmistakable design of the cars they are based on and are set to bring much enjoyment to a new family of fans.”

Fabian Schmölz

OK, hočem ga. Kdaj in za koliko?

Začetek prodaje 10295 Porsche 911 iz teme LEGO Creator Experts bo na voljo VIP članom LEGO programa zvestobe že od 16. februarja dalje. Prvi kupci bodo prejeli dodaten special edition lastniški komplet. V njem je certifikat o lastništvu seta, uradna LEGO Porsche kartica in komplet štirih unikatnih printov sodobnih oglasov Porscheja 911.

Cena je, v primerjavi s pravim Porschejem 911, zanemarljiva – le 129,99 €

V redno prodajo na splet in trgovine po svetu pa set pride 1. marca.

Glede na fotografije, ki jih je LEGO dal na voljo ob predstavitvi, se mi zdita oba modela narejena zelo dobro. Mike Psiaki je po mojem mnenju opravil nalogo z odliko, saj mu je uspelo posneti pravo obliko obeh avtomobilov. Modela sta tudi polna detajlov, barvne kombinacije so prave, sprednji žarometi pa tako dobri, da kar kličejo po ‘elektrifikaciji’. Ne bi se ju branil v svoji zbirki.

Ti je bolj všeč LEGO Creator Expert model Porscha ali ti je ljubši LEGO Technic Porsche 911 GT3 RS?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja